Muumipeikko ja taikurin hattu

Koko perheen baletti – Oulun Teatteri – Oulu

ESITYKSEN TIEDOT

  • Suuri näyttämö
    Kaarlenväylä 2

  • 27.10.2018

  • Noin 45 min

  • Esityksessä ei ole väliaikaa

  • 24 – 35 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Muumipeikko ja taikurin hattu

Hittibaleteistaan tunnettujen Kenneth Greven ja Tuomas Kantelisen Muumipeikko ja taikurin hattu on hurmannut jo Japanin ja Helsingin tutulla tarinalla salaperäisestä taikurin hatusta.

Kevään tullessa Muumilaakson väki herää talviuniltaan ja tekee kevätvalmisteluja. Pikku Myy löytää silinterihatun, johon liittyykin taikuutta. Nipsu löytää suuren rubiinin puutarhasta, mutta yllättäen kaunis päivä muuttuu harmaaksi ja koleaksi, kun jäätävä Mörkö saapuu Muumilaaksoon ja haluaa saada rubiinin itselleen. Muumimamma saa Mörön lähtemään, mutta pian paikalle saapuu toinen vierailija: musta pantteri, hattuaan ja rubiiniaan etsivän taikurin lemmikki. Taikuri löytää kadottamansa omaisuuden Muumilaaksosta ja sen kunniaksi järjestetään suuret juhlat!

Tove Janssonin romaaniin pohjautuva baletti vie katsojat Muumilaaksoon, jossa oudon hatun ilmaantuminen aiheuttaa kummallisia asioita. Muumiperheen mukana tarinassa nähdään mm. Nipsu, Nuuskamuikkunen, Niiskuneiti, Pikku Myy ja Mörkö. Muumipeikko ja taikurin hattu soveltuu mainiosti koko perheen katsottavaksi, sillä esitys on kestoltaan vajaan tunnin pituinen. Vähän pienemmätkin katsojat jaksavat seurata tuttujen hahmojen kuljettamaa tarinaa. Jännitystä esitykseen tuovat kuitenkin mm. hämärässä paikalle saapuva Mörkö ja taikurin salaperäinen pantteri, joten teos saattaa olla liian jännittävä herkimmille pikkukatsojille.

Muumipeikko ja taikurin hattu -baletti toteutetaan Agency Northin ja Moomin Charactersin luvalla.

Lue lisää kansallisooppera ja -baletin sivuilta!

Tekijät

Koreografia Kenneth Greve
Musiikki
Tuomas Kantelinen
Lavastus, projisoinnit
Anna Kontek
Puvut
Erika Turunen
Valaistus
Vesa Pohjolainen

Kuva Saara Salmi

Esitykset

la 27.10.2018 klo 14.00
la 27.10.2018 klo 19.00

Liput

35 € / 32,50 € / 24 € (S-etuhinta 32,50€)

S-etuhintaisia lippuja ei voi ostaa verkosta. Lippuja rajoitettu määrä.

RAVINTOLAT JA HOTELLIT

Oulun kaupunginteatteri | Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu | Puh. 08 5584 7000 | Ryhmävaraukset puh. 08 5584 7606 | teatteri.ouka.fi