Hämärän tanssit | Oulun kaupunginteatteri

Hämärän tanssit

Keikka – Oulun Teatteri – Oulu

ESITYKSEN TIEDOT

  • Pikisali
    Kaarlenväylä 2

  • 2.9.2017 – 28.2.2018

  • Noin 1 h 15 min

  • Esityksessä ei ole väliaikaa

  • 26 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Hämärän tanssit

Tanssi, musiikki, näyttelijä, dj, valo ja dokumentaarinen videokuva miksataan livenä – tässä ja nyt. Happening-teatterin henkeen viritetty esitystapahtuma tulee Pikisaliin perjantaina 9.2.2018 klo 19.

Vuoden pimeimpänä päivänä vuonna 1982 päivätty Hämärän tanssit on Pentti Saarikosken viimeinen teos. Hämärän tanssit – tekijänsä määritelmän mukaan runoelma – on kokonaisuus, joka summaa Saarikosken koko tuotannon aiheet ja teemat; antiikin Kreikan mytologiasta kirjailijan itsensä arkiseen aherrukseen ja siihen liittyviin tilanteisiin ja havaintoihin. Tämä on tuttua jo Saarikosken aiemmasta tuotannosta ja jälkikäteen on helppo nähdä Hämärän tanssit sekä tilintekona elämästä että kuolemaan valmistautumisena.

Hämärän tanssit -happeningin on tuottanut työryhmä, jonka ydin, Jukka Hyde Hytti, Heikki Huttu-Hiltunen ja Hepa Halme, tunnetaan myös nimellä Etu-Töölön Runopojat, joka on tehnyt useita runoihin pohjautuvia teoksia. Joukkoa täydentävät tanssija Kaari Martin, näyttelijä Pekka Heikkinen, jouhikkomaestro Pekko Käppija dj/tuottaja Yuhis, Juha Koskenranta.

Ainutlaatuisen ensemblen ilmaisun piiri sulkee sisäänsä flamencon liikekielen, arkaaiset suomalais-ugrilaiset soinnit, modernin jazzin ja elektronisen rytmimusiikin. Voimakkaasti läsnä olevalla näyttelijäntyöllä loihditaan esiin mielentiloja ja maailmoja, jotka elävästi vilahtelevat Saarikosken teoksen taustalla.

Ei tarvitse olla välttämättä Saarikoskeansa lukenut, ei tarvitse välttämättä ajatella katsovansa pelkkää runoa. Kyseessä on tarinaa, draamaa. Tarjolla on korkealaatuista musiikkia, tanssia ja näyttelemistä. Ja parhaimmillaan nämä kaikki ihanasti puhaltavat samaan kuumaan hiileen.

Tekijät

Säveltäjä, muusikko, huilut, muut puhaltimet Hepa Halme
Muusikko, äänet
Dj Yuhis (Juha Koskenranta)
Musiikko, jouhikot
Pekko Käppi
Tanssija hämärässä
Kaari Martin
Näyttelijä kaikessa
Pekka Heikkinen
Esitysdramaturki, valosuunnittelija
Jukka Hyde Hytti
Dokumentaristi, ohjaaja
Heikki Huttu-Hiltunen

Tuotantoyhteistyö: Kajaanin Runoviikko, KokoTeatteri, Teatteri Umpihanki

Kuva Oulun kaupunginteatteri

Esitys

pe 9.2.2018 klo 19.00

RAVINTOLAT JA HOTELLIT

Oulun Teatteri | Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu | Puh. 08 5584 7000 | Ryhmävaraukset puh. 08 5584 7606 | teatteri.ouka.fi