Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro

Komedia – Oulun teatteri – Oulu

ESITYKSEN TIEDOT

  • Suuri näyttämö
    Kaarlenväylä 2

  • 4.12.2021

  • Noin 2 h (sis. väliajan)

  • 32 € – 34 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Tuula ja Pirkko – Meil on aina Toro

Kunnianosoitus hömelöydelle, elämänilolle, vapaalle tahdolle ja itsemääräämisoikeuden tärkeydelle.

Tuula ja Pirkko on viriili, yhteensä n. 170-vuotias parivaljakko Ala-Vittulasta. He eivät oikeastaan juuri pidä toisistaan, mutta jostain tuntemattomasta syystä he ovat viettäneet koko elämänsä hyvin tiiviisti yhdessä. Toisin kuin vanhuksista ehkä yleensä luullaan, ikä ei ole jalostanut heitä seesteiseen suuntaan. Päinvastoin. Tuula rakastaa Cindy Crawfordia ja turvavälejä, Pirkko ei anna arvoa lastenlastensa savitöille eikä piirustuksille, eikä hän edelleenkään osaa leipoa. Tuula ja Pirkko on jätetty hankalan luonteensa vuoksi koronakaranteenin rauhaan jo hyvän aikaa sitten, ja siksi heillä on kaikki maailman aika elellä elämäänsä juuri niin kuin he itse lystäävät.

Erinäisten sattumien jälkeen Tuula ja Pirkko päättävät karistaa pölyt matkalaukuistaan, suunnata maalliset tomumajansa Finavian lippuluukulle, maksaa lentoveronsa kenties viimeisen kerran ja suunnistaa kohti Fuengirolan aurinkoista costaa. Eikä aikaakaan, kun Toron varjossa käydään tähänastisen elämän ehkä tärkeimmät keskustelut. Tällä matkalla saavat kyytiä niin Tuulan ja Pirkon tyttärien luutuneet asenteet äitejään kohtaan, kuin patriarkaattinen machokulttuurikin.

Löytyykö Fugen rannalta romanssi, ökyjahti vai Sean Conneryn rintakarva?

Esitys on kunnianosoitus hömelöydelle, elämänilolle, vapaalle tahdolle, tajunnanvirralle, omaehtoisuudelle, tyhmille jutuille, unelmille, ihmisyydelle, ihmisen lajityypilliselle tarpeelle valloittaa tuntemattomia alueita sekä itsemääräämisoikeuden tärkeydelle.

Tuula ja Pirkko nähtiin ensimmäisen kerran Pentti Järvisen käsikirjoittamassa esityksessä Punkkuelämää, johon he saapuivat Rian ja Minnan ideoimina ensi-illan jälkeen. Sen jälkeen Tuula ja Pirkko ovat tehneet myös 9-osaisen komediasarjan ”Kahden markan mummot –todella karmeeta-show”, joka on tilattavissa Eleventlive.fi sivuilla ja tästä linkistä.

Tekijät

Käsikirjoitus ja ohjaus Ria Kataja ja Minna Kivelä
Valosuunnittelu Niina Sivén
Äänisuunnittelu Esko Paavola

Lavalla

Ria Kataja, Minna Kivelä

Joulukuu

la 4.12.2021 klo 13.00
la 4.12.2021 klo 19.01

Osta liput

Oulun Teatteri | Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu | Puh. 08 5584 7000 | Ryhmävaraukset puh. 08 5584 7606 | teatteri.ouka.fi