Mielensäpahoittajan Suomi

Draama / Komedia – Tampereen Työväen Teatteri – Tampere

Loading...

Kuva Kari Sunnari / Tampereen Työväen Teatteri

ESITYKSEN TIEDOT

Suuri näyttämö

Näytännössä:
31.1.2017 – 24.4.2017

Kesto: – h – min
Väliaika: –
Liput: 36,50 – 41,50 €

OSTA LIPUT
Tilaa väliaikatarjoilut
JAA FACEBOOKISSA

Mielensäpahoittajan Suomi

Tuomas Kyrö

Mielensäpahoittajan omaperäinen näkemys itsenäisen Suomen sadasta vuodesta, yleisesti ja yksityisesti

Kuka olisikaan parempi kertomaan suomalaisuuden tarinan kuin Mielensäpahoittaja. Hän sopii hommaan kuin… karvalakki päähän.

Tutunoloinen jääräpää kertoo uudessa näytelmässä lapsuudestaan, nuoruudestaan, vaimosta ja perheestä. On hyvä aika muistella. On tultu tilanteeseen, jossa hän ei enää voi asua tilallaan yksin, kun vaimo on vuodeosastolla. Tarvitaan apua. Hän palkkaa kodinhoitajaksi maahanmuuttaja Alin, jolle Suomi on vielä uusi.

Kuluu paljon saunapuita, pottuja ja kahvia, kun Mielensäpahoittaja kertoo Suomen vaiheita. Samalla kun hän tulee kertoneeksi ensimmäistä kertaa omasta elämästään jollekin, näemme hänet ensi kertaa lapsena ja nuorena miehenä. Kuten myös koko joukon suomalaisia sankareita ja ihmisiä, jotka ovat vahvasti vaikuttaneet maamme kohtaloon.

Meille selviää, miten viinatrokarit, sukset ja Kekkonen liittyvät Mielensäpahoittajan elämään. Miten Jukka-heppa selvisi sodasta. Mitä tapahtui, kun Mielensäpahoittaja kohtasi Nokia-insinöörin. Ja mikä oli se neuvo, jota Mika Myllylän olisi kannattanut kuunnella.

Näytelmän huumorin alla on vakaviakin juonteita. Siinä tulee pohdiskelleeksi, mikä on kullekin oman elämän kulta-aika ja miten erilaisia voivat olla isän ja pojan muistot. Millainen on perintö, jonka jätämme lapsillemme. Monessa suvussa kun on vielä se tyyppitalo, jossa asuu ihan Mielensäpahoittajan oloinen ymmärtäväinen jäärä, onneksi.

TEKIJÄT:
Sovitus ja ohjaus Tiina Puumalainen
Lavastus- ja pukusuunnittelu Teppo Järvinen
Kampausten ja maskien suunnittelu Johanna Uusitontti
Äänisuunnittelu Jarkko Tuohimaa
Valosuunnittelu Eero Auvinen

ROOLEISSA:
Raimo Grönberg, Jyrki Mänttäri, Teija Auvinen, Aavo Vihro, Jaana Oravisto, Suvi-Sini Peltola, Pentti Helin, Vesa Kietäväinen, Janne Kallioniemi, Severi Saarinen, Mika Piispa, Chike Ohanwe 

Kanta-esitys 2.2.2017, Tampereen Työväen Teatteri, Suuri näyttämö

RAVINTOLAT JA HOTELLIT

 

ttt-logo-tm-sivut2.jpg

Tampereen Työväen Teatteri on nykyaikainen teatteri, jonka juuret ovat työväenteatteriperinteessä. TTT vaalii ja uudistaa suomalaista teatteritaidetta sekä tuottaa korkeatasoisia esityksiä. TTT pitää huolta yleisöstään ja etsii aktiivisesti uusia teatterissakävijöitä. TTT tekee rohkeasti monipuolisia ohjelmistovalintoja, käy vuoropuhelua yleisönsä kanssa ja tarjoaa paikan, jossa voi liikuttua, viihtyä ja vaihtaa ajatuksia. Kaiken toiminnan keskiössä on elämysten tuottaminen teatterin keinoin.

Tampereen Työväen Teatteri | Hämeenpuisto 28 – 32, PL 139, 33201 Tampere, p. (03) 2178 111 | Liput puh. (03) 2178 222 | Ryhmät puh. (03) 2178 333 | Lippumyymälä avoinna ti-pe klo 12-19, la klo 11-19 | Ryhmämyynti avoinna ma-pe 9-16 | ttt-teatteri.fi