TTT-Klubi: Rakka ja Hot heros

jazz-keikka – Tampereen Työväen Teatteri – Tampere

Kuva Tampereen Työväen Teatteri

ESITYKSEN TIEDOT

TTT-klubi

Näytännössä:
5.4.2017

Kesto: – h – min
Väliaika: –
Liput: 13,50 – 17,50 €

OSTA LIPUT
Tilaa väliaikatarjoilut
JAA FACEBOOKISSA

TTT-Klubi: Rakka ja Hot heros

Tampere-jazzin erikoisilta kahden ainutlaatuisen kokoonpanon voimin! Rakka ja Hot Heros esiintyvät ensimmäistä kertaa TTT-Klubilla.

RAKKA

RAKKA on tinkimätön instrumentaalikvintetti, jonka Tampereen seudulla vaikuttavat jäsenet ovat tuttuja muun muassa yhtyeistä Black MotorTampoHehkumoAnssi Tikanmäki OrchestraMarkku Peltolan Buster Keaton Orkesteri ja Circle.

Rakka on julkaissut kaksi albumia, Soutu (2012) ja Mykorritsan Valtakunta (2014). Molemmat olivat arvostelumenestyksiä paitsi kotimaassa myös muun muassa Englannissa ja Saksassa. Yhtyeen sävellykset ja improvisaatiot ottavat vaikutteita jazzista, bluesista, gospelista, kansanmusiikista ja vanhasta tanssimusiikista. Musiikki on yhtä aikaa uutta ja perinteistä, sen sointimaailmoissa käytetään raikkaasti rinnakkain jazzyhtyeelle tyypillisiä sävyjä ja aivan uudenlaisia sointiyhdistelmiä.

RAKKAN kokoonpano:
Saksofoni ja huilu Masa Orpana
Trumpetti Tommi Kolunen
Urut Kusti Vuorinen
Kontrabasso Ville Rauhala
Rummut Janne Tuomi

HOT HEROS

HOT HEROS -yhtyeessä kolme monipuolista muusikkoa soittaa vapaata ja energistä jazzia. Orkesterin alkusanat lausuttiin vuonna 2014 New Yorkin keikkamatkalla, kun Brooklynin kadulla tuli vastaan kulunut ja käytöstä poistettu Hot Heros -kyltti. Kolmikko päätti, että siinä olisi mainio nimi orkesterille. Hot Heros tarkoittaa kuumia italialaisia voileipiä amerikkalaisittain.

Miehet eivät vielä tuolloin soittaneet aktiivisesti samassa orkesterissa. He tekivät kuitenkin satunnaisia keikkoja nimellä Sippola-Rauhala-Tuomi, tietämättä että pitkäaikaisen Black Motorin (Rauhala ja Sippola soittivat yhtyeessä 10 vuotta) ja Sami Sippolan tiet olivat eroamassa.

Ville Rauhalan ja Sami Sippolan yhteinen levytys- ja keikkahistoria on täynnä erilaisia bändejä folkista skahan ja free jazzista hip hoppiin. Yhteisiä keikkoja on tehty New Yorkissa, Moskovasta Novosibirskiin ulottuneella MuzEnergo-kiertueella sekä jazzfestivaaleilla mm. Oslossa, Amsterdamissa, Lontoossa ja Suomessa. Rauhalan ja Janne Tuomen yhteinen musiikillinen historia ulottuu yli 20 vuoden taakse.

Hot Herosin ensimmäinen levytys Fill up with Old Time Salvation on täynnä rakkautta ja voimakasta tunnelatausta. Vaikutteina toimivat uskonnollinen mystiikka, vapaan jazzin elinvoimainen olemus ja soittajien intohimo eri kulttuurien musiikkiin. Kaikki levyn kappaleet syntyivät improvisaation alkuvoimasta. Soittimien välinen dynamiikka ja keskustelu on yhtä aikaa hioutunutta ja saumatonta mutta samalla yllätyksellistä ja ennakoimatonta.

Hot Herosin kokoonpano:
Saksofonit Sami Sippola
Kontrabasso Ville Rauhala
Rummut Janne Tuomi

Liput: 17,50 / 13.50 €

Ikäsuositus: Ei ikärajaa.

RAVINTOLAT & HOTELLIT

 

ttt-logo-tm-sivut2.jpg

Tampereen Työväen Teatteri | Hämeenpuisto 28 – 32, PL 139, 33201 Tampere, p. (03) 2178 111 | Liput puh. (03) 2178 222 | Ryhmät puh. (03) 2178 333 | Lippumyymälä avoinna ti-pe klo 12-19, la klo 11-19 | Ryhmämyynti avoinna ma-pe 9-16 | ttt-teatteri.fi