Totuus ja Valhe – Vladimir Vysotskin lauluja

Konsertti – Lahden kaupunginteatteri – Lahti

ESITYKSEN TIEDOT

  • Juhani-näyttämö
    Kirkkokatu 14

  • 9.4.2019

  • Noin 1 h 45 min

  • Esityksessä on väliaika

  • 20  € – 26 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Totuus ja Valhe – Vladimir Vysotskin lauluja

Aina ajankohtaisia Vladimir Vysotskin lauluja esittävät tuoreina, karheina tulkintoina maamme eturivin näyttelijät ja muusikot.

Käännökset mm. Pirkko Saisio, Kaj Chydenius, Mika ja Turkka Mali, Maaria Lindstedt ja Kiureli Sammallahti, Dick Holmström.

Mukana mm. seuraavat kappaleet: Aamuvoimistelu, Sun katsees mua viiltää, Ei kenenkään maa, Myrskykellot, Juorut, Lyyrinen laulu, Totuus ja valhe, Ninka, Marseille, Susijahti, Penseät hevoset, Runoilija, Maja Ziganskaja, Laulu maalle, Ystävän laulu, Vainaja, Nyrkkeilijä, Satu pienestä harakasta, Leningradin piiritys, Jäähyväiset vuorille, Laulaja ja mikrofoni

Konsertti on kiertänyt teattereissa ympäri Suomea vuodesta 2006.

Vain yksi esitys ti 9.4. Juhani-näyttämöllä

Tekijät

Martti Suosalo -laulu
Nora Raikamo -laulu, viulu
Jarkko Lahti -laulu
Kiureli Sammallahti -laulu, harmonikka
Valtteri Bruun -laulu, kitara

Liput

Peruslippu 26 €
Opiskelijat, työttömät 20 €

www.lippu.fi alk. 20 €

TILAA VÄLIAIKATARJOILUT

Vladimir Semjonovitš Vysotski

s. 25. tammikuuta 1938 Moskova –
k. 25. heinäkuuta 1980 Moskova oli neuvostoliittolainen runoilija, laulaja ja näyttelijä. Hän ei saanut elinaikanaan juuri virallista tunnustusta, mutta oli silti aikansa kuuluisimpia venäläisiä trubaduureja. Suomessa hänen tunnetuin kappaleensa on Juha Vainion suomennoksena laulettu ”Ystävän laulu”, jonka Arja Saijonmaa levytti vuonna 1983.

Vysotski lauloi omia tekstejään säestäen itseään kitaralla. Balladit kertovat rakkaudesta, sodasta, rauhasta ja jokapäiväisestä neuvostoelämästä. Hän jatkoi roolissa, jonka Jevgeni Jevtušenko oli luonut. Vysotski itse määritteli paikkansa yhteiskunnassa: ”Olen ihminen, jonka kaikki tuntevat, minua ei pidetä virallisena henkilönä saatikka virallisena runoilijana, eikä minulla ole mitään tarvetta harjoittaa itsesensuuria”.

Ollessaan naimisissa ranskalaisen näyttelijän Marina Vladyn kanssa Vysotski saattoi matkustella ulkomailla vapaammin kuin moni muu neuvostolaulaja. Neuvostoliitossa Vysotski oli kuitenkin ”kielletty artisti”, ja niinpä hänen nauhoituksensakin on tehty melko alkeellisilla välineillä. Äänenlaatu on näin ollen suhteellisen heikko, mutta se ei juurikaan hälvennä laulujen voimallista paatosta.

Vysotski kuoli 42-vuotiaana sydänkohtaukseen, jota olivat edesauttaneet vuosia jatkunut raju alkoholin ja morfiinin käyttö.

RAVINTOLAT & HOTELLIT

Lahden Kaupunginteatteri | Kirkkokatu 14, 15140 Lahti | Liput puh. 0600 30 5757 (1,53 €/min+pvm) | Ryhmät puh. (03) 752 6000 | Lippupiste avoinna joka päivä klo 7 – 22, puh. 0600 900900 (1,98€ /min +pvm) | lahdenkaupunginteatteri.fi