Toivo Ryynäsen Elämä ja Teot

Musiikkikomedia / Kesäteatteri – Utran Uusi Teatteri – Joensuu

ESITYKSEN TIEDOT

  • Utran Uusi Teatteri
    Uittopäälliköntie 2, 80170 Joensuu

  • 12.10.2019

  • Noin 2 h (sis. väliajan)

  • 15 € – 26 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Toivo Ryynäsen Elämä ja Teot

Kesällä 2019 Utran Uudessa Teatterissa nauretaan Jaakko Tepon tarinoille!

Jokainen kansa tarvitsee sankarinsa. Suomalaisetkin. Monta me olemme löytäneet, mutta yksi on ylitse muiden. Hän on Toivo Ryynänen.

Tämä ruikonperäläinen suurmies on jättänyt jälkensä niin urheiluhistoriaan kuin valtakunnan politiikkaankin, mutta kuinka hyvin me tämän kansallissankarimme loppujen lopuksi tunnemme? Meleko huonosti.

Tilanne kohenee ensi kesänä Utran Uudessa Kesäteatterissa, jossa kantaesityksensä saa Jaakko Tepon lauluihin, tarinoihin ja hahmoihin perustuva musiikkikomedia Topi eli Toivo Ryynäsen elämä ja teot.

Kannattaa hommata tiketit. Harmittaa, jos jiäp näkemätä!

Tekijät

Käsikirjoitus: Antti Heikkinen ja Jaakko Teppo
Ohjaaja: Olli-Matti Oinonen
Musiikki: Ilja Teppo ja Vänninmäen Vapaapalokunnan Letkumiesten Orkesteri

Rooleissa

Eija Vilpas, Antti Heikkinen, Janne Kinnunen, Vilma Kinnunen ja Arto Heikkilä

Liput

Peruslippu 26 €
S-etukortilla/Karjalaisen tilaajakortilla/eläkeläinen 24 €
Lapset alle 15 v 15 €

Eija Vilpas

Eija Vilpas tuli tunnetuksi suomalaisille tv-katsojille supersuosituissa sarjoissa Fakta Homma (1986-87) ja Hynttyyt Yhteen (1991-94). Hynttyyt Yhteen suosiota osoittaa se, että parhaillaan sarjaa seurasi 1,5 miljoonaa suomalaista. Näiden Pirren ja Vappu Niemisen roolien lisäksi Vilpas on esiintynyt muun muassa Vesku-Showssa sekä lukemattomissa elokuvissa mukaan lukien esimerkiksi Vääpeli Körmy-elokuvat. Vaikka Eija Vilpas on hyvin monipuolinen näyttelijä, yllämainitut referenssit osoittavat sen, että hän on kuin tehty viihdyttävään kesäteatterikomediaan.

Tv -ja elokuvatöidensä ohella Eija Vilpas on tehnyt mittavan elämäntyön Helsingin kaupunginteatterissa, jossa hän on näytellyt vuodesta 1988 saakka. On harvinaista herkkua saada tämä energinen ja ikoninen tv-tähti Joensuuhun ja Utran Uuteen Teatteriin.

Antti Heikkinen

Näytelmäämme tähdittävä, ja sen myös käsikirjoittava Antti Heikkinen on todellinen monilahjakkuus. Hän kirjoittaa, näyttelee, ohjaa, tekee stand uppia ja laulaa. Kun lisää vielä, että Antti Heikkisen kieli on savo, niin kukapa olisi parempi vaihtoehto Jaakko Teppo -komediaan.

Heikkinen on lyönyt kirjallisuuspiireissä itsensä läpi romaaneillaan Pihkatappi (2013), Matkamies maan (2016), Mummo (2017) ja Kehveli (2018). Niiden lisäksi hän on kirjoittanut myyntimenestyksiksi nousseet elämäkerrat Juice Leskisestä (2014), Heikki Turusesta (2015) ja Jaakko Teposta (2016). Kirjailijauran lisäksi savolainen kynänikkari on ollut ahkera kesäteatterin tekijä, kirjoittaen, näytellen sekä ohjaten useita esityksiä. Markku Pölösen uuden Oma maa- elokuvan lopputeksteissä käy myös ilmi, että Heikkinen on nyt virallisesti myös elokuvakäsikirjoittaja sekä filmitähti. Kova kiinnitys Utran Uuteen Teatteriin siis!

Kuva: Laura Malmivaara

Janne Kinnunen

Tämän miehen kasvot ovat tutut niin New Yorkin Time Squarella kuin syrjäkylien seurojen talojen lavoilla. Kinnunen on kotoisin pientilalta, Jakokoskelta. Hän meni suoraan armeijasta Teatterikorkeakouluun ja valmistuttuaan hän on työskennellyt useissa teattereissa, elokuvissa ja TV-sarjoissa, joista tunnetuimpina mm. Karjalan kunnailla-sarjan hahmo Jaakko Jumppanen. Hän on myös yksi MTV:n Jukka bros-storyn Jukista ja on kansainvälisesti katsotuin suomalainen 2 miljardilla katsojallaan. Viime vuodet hän on työskennellyt Kajaanin kaupunginteatterissa ja kiertänyt ympäri Suomea kouluissa hiljentämässä kymmeniä tuhansia nuoria koulukiusaamisen vastaisella näytelmällään. Utran Uudessa Teatterissa hän on näytellyt jo kerran aikaisemmin, Kauppa-auto esityksessä vuonna 2014.

Vilma Kinnunen

Vilma Kinnunen on 30-vuotias, helsinkiläinen näyttelijä. Tällä hetkellä hän päätoimisesti opiskelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Näyttelijäntaidetta, josta valmistuu teatteritaiteiden kandidaatiksi keväällä 2020. Vilma on tehnyt erilaisia televisio- ja teatteritöitä vuodesta 2010 lähtien, viimeisimpinä ennen opiskelemaan pääsemistään Ylen Uusi Päivä- sarjassa sekä Espoon Kaupunginteatterin Äidinmaa-musikaalissa. Kesää hän odottaa innolla; kantaesitystä on aina jännittävää päästä tekemään ja uudet maisemat kutkuttavat uteliasta reissailijaa.

Vilman löytää Instagramista @vilma.kinnunen ja nettisivut ovat osoitteessa www.vilmakinnunen.com

Arto Heikkilä

Arto ”Artsi” Heikkilä on joensuulainen näyttelijä, joka on tehnyt suurimman osan elämäntyöstään Joensuun kaupunginteatterin näyttelijänä. Joensuun lisäksi kiinnityksiä on ollut Kuopion ja Jyväskylän teattereihin. Heikkilä on myös nähty useissa suomalaisissa elokuvissa mm. Arto Halosen elokuvassa Prinsessa ja tv-sarjassa Suomalaisia tunnustuksi. Vaikka Heikkilä on ollut eläkkeellä näyttelijän työstä jo muutaman vuoden, varsinaisen elokuvaläpimurron hän teki vastikään ensi-iltansa saaneessa Markku Pölösen elokuvassa Oma maa. Arto Heikkilä näyttelee siinä ison Karjalaisukko-Vertin roolin, ja hyvin näytteleekin.

Kuva: Karjalainen / Jouni Turunen

Ilja Teppo ja Vänninmäen Vapaapalokunnan letkumiesten orkesteri

Musiikista komediassa vastaa Ilja Tepon ympärille koottu Vänninmäen Vapaapalokunnan Letkumiesten Orkesteri. Tämä on ainoa mahdollisuus nähdä kyseinen houseband ilmielävänä, koska tämä taitavista muusikoista koottu ryhmä on synnytetty varta vasten tätä Jaakko Teppo -spektaakkelia varten. Musiikki siis soi hienosti kesällä 2019 Pielisjoen rannassa.

Kuva: Jussi Ratilainen

HEINÄKUU

ti 9.7. klo 19 *LOPPUUNMYYTY VERKKOKAUPASTA*
ke 10.7. klo 15 *LOPPUUNMYYTY*ja 19
to 11.7. klo 19 *LOPPUUNMYYTY VERKKOKAUPASTA*

ti 16.7. klo 19
ke 17.7. klo 15 *LOPPUUNMYYTY* ja 19
to 18.7. klo 19
pe 19.7. klo 19

ti 23.7. klo 19
ke 24.7. klo 15 *LIPUT VAIN TEATTERILTA* ja 19
to 25.7. klo 19
pe 26.7. klo 19

ti 30.7. klo 19
ke 31.7. klo 15 *LIPUT VAIN TEATTERILTA*  ja 19

ELOKUU

to 1.8. klo 19
pe 2.8. klo 19
la 3.8. klo 15 *LOPPUUNMYYTY*

ti 6.8. klo 19
ke 7.8. klo 15 *LIPUT VAIN TEATTERILTA*  ja 19
to 8.8. klo 19

OSTA LIPPUSI VERKKOKAUPASTAMME!

Lipunmyynti myös Prisman infopisteessä sekä Joensuun Sokoksen neuvonnassa. 

Ryhmävaraukset p. 0500675162, myynti@utranuittotupa.fi

OSTA LIPUT

Utran Uusi Teatteri | Utran Uittotupa | Uittopäälliköntie 2, 80170 Joensuu | Liput Joensuun Prisman infopisteestä, Sokoksen neuvonnasta tai verkosta | Utranuittotupa.fi