Sopraanon kuolema

Ooppera – Oulun teatteri – Oulu

ESITYKSEN TIEDOT

  • Pikisali
    Kaarlenväylä 2

  • 10.10.2020

  • Noin 1 h

  • 20 € – 25 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Sopraanon kuolema

Sopraanon kuolema on yksinäytöksinen, kolmikohtauksinen pienoisooppera, jonka kesto on noin tunti. Tarina on murhamysteeri, jossa Sopraanon ohella päähenkilöinä on Sopraanon kuolemaa tutkiva Etsivä, Kriitikko, Altto, Kapellimestari, kapellimestarin Agentti ja joukko torikahvilan asiakkaita ja tarjoilijoita. Sopraanon kuoleman esittää Tuiran kamarikuoro. Teoksen säestyskokoonpano koostuu neljän soittajan muodostamasta salonkiorkesterista (klarinetti, viulu, kontrabasso ja piano).

”Vain vähän syitä on murhaan: Yleensä on kyse rakkaudesta, mustasukkaisuudesta, kateudesta, kostosta tai rahasta.”

Tuiran kamarikuoro

Vuonna 1969 perustetussa Tuiran Kamarikuorossa laulaa n. 50 laulajaa. Sitä on vuodesta 1998 johtanut Risto Laitinen. Kuoron äänenhuoltaja on laulupedagogi Sari Hourula. Kamarikuoromusiikin ohella Tuiran Kamarikuoro on esittänyt lukuisia suurimuotoisia kuoro-orkesteriteoksia yhteistyössä Oulu sinfonian ja Kemin kaupunginorkesterin kanssa (mm. Mozartin, Dvorakin ja Kostiaisen Requiemit, Haydnin Luominen ja Vuodenajat, Mendelsohnin Sinfonia no. 2, Orffin Carmina Burana). Vuosina 1990-2010 Tuiran kamarikuoro on avustanut Oulun oopperaa lähes vuosittain (mm. Verdin La Traviata ja Naamiohuvit, Stravinskyn Hulttion tie ja Kokkosen Viimeiset kiusaukset).

Keväällä 2018 kuoro osallistui Kemin kaupunginorkesterin tuottaman Aulis Sallisen oopperan Punainen viiva esityksiin ja keväällä 2020 Oulun teatterin tuottaman Beethovenin Fidelio-oopperan esityksiin. Syksyllä 2019 kuoro juhli 50-vuotista taivaltaan konsertilla, joka oli osa Uuden musiikin lokakuun musiikkiviikkoa. Juhlakonsertin ohjelma koostui kolmesta kantaesityksestä (J. Tötterström Trubaduuri, L. Nurkkala Komeetta ja R. Laitinen Kosmos).

Tekijät

Ohjaus Tuula Väänänen
Sävellys Risto Laitinen
Libretto Tuulia Aho

Esitys

la 10.10.2020 klo 19.00

Oulun Teatteri | Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu | Puh. 08 5584 7000 | Ryhmävaraukset puh. 08 5584 7606 | teatteri.ouka.fi