20 faktaa: Sanna Saarijärvi

Kysyimme Sanna Saarijärveltä 20 erilaista kysymystä, katso mitä hän vastasi.

20 faktaa on teatterimatka.fi:n haastattelusarja, jossa kerromme 20 erilaista faktaa tunnetusta ja ajankohtaisesta näyttelijästä.

Julkaisemme uusia haastatteluja viikoittain!

HENKILÖTIEDOT

  • Nimi: Sanna Saarijärvi

  • Lempinimi: Sanna vaan (joskus kiusallaan Säärijärvi)

  • Ammatti: Näyttelijä, TeaK 88-92. Teatteritaiteen maisteri 1993 ja kiinnitys Helsingin Kaupunginteatteriin samana vuonna.

  • Syntynyt: 10.2.1970 Viiala

20 Faktaa Sanna Saarijärvestä

1. Ensimmäinen roolisi?

Ala-asteella Kaisa näytelmässä ”Totuuden kaivo”. Teatterikoulussa Juha Siltasen kirjoittaman ja Kimmo Kahran ohjaaman ”Foxtrot”-näytelmän naispäärooli. Saimme sillä kutsun Tampereen Teatterikesäänkin 1991.

2. Urasi käännekohta (esitys/roolityö)?

Urani sai loistavan startin, kun teimme Kaapelitehtaalla taidekorkeakoulujen yhteistyönä West Side Storyn, jossa olin Maria. Sitä seurasi Elinan rooli Pyynikin Kesäteatterissa Kalle Holmbergin ohjauksessa näytelmässä ”Akseli ja Elina”, ja vielä samana vuonna naispäärooli Helsingin Kaupunginteatterin musikaalissa ”Oopperan kummitus”.

3. Minkä roolin tekisit mieluiten uudestaan?

Pirunpellon Piiku oli hieno rooli ja työporukka ympärillä niin mieluista vuosien ajan, että sitä olisi voinut jatkaa loputtomiin!

4. Kerro kolmella adjektiivilla millainen teatteri sinua kiinnostaa?

Rohkea/peloton, puhutteleva ja inspiroiva

5. Jatka lausetta: ”Olen näyttelijä, …”

koska muuta en voi. Rakastan näyttelemistä. On hienoa saada tehdä työtä, josta nauttii. Perheeltäni iltapainotteinen työ vaatii paljon, onneksi saan paljon tukea kotijoukoilta.

6. Mitä ilman en voisi elää?

En voisi elää ilman perhettäni. Minua on siunattu ihanalla aviomiehellä ja lapsilla. Perheeseemme kuuluu nykyään myös yksivuotias maltankoira Bobby Ewing. Pienemmässä mittakaavassa en voisi elää ilman vichyä, Pellegrinoa kuluu monta pulloa päivässä.

7. Päivän kohokohta?

Halaukset ja hellyydenosoitukset. Perheessämme näytetään tunteita ja Bobby-koirammekin on kova poika pussailemaan. Aina kun vain suinkin on mahdollista, koko perhe syö yhdessä ja samalla kerromme päivän tapahtumista.

8. Mitä pelkäät?

Pelkään, että lapsilleni sattuu jotain pahaa. Pelkään aika-ajoin kuolemaa, etenkin silloin kun sitä on tapahtunut lähipiirissäni. Pelkään myös sitä, etten osaa auttaa ja lohduttaa lapsiani tarpeeksi.

9. Lapsuuden unelma-ammatti?

Niitä oli useita. Olympiatason juoksija, laulaja, kampaaja… Sain leikata isäni hiuksia ja hän kävi sitten salaa jälkeenpäin ihan oikeassa parturissa.

10. Oletko aamu – vai iltavirkku?

Iltavirkku. Kello on jo paljon, kun iltaisin kotiudun näytösten jälkeen. Vien koiran ulos, teen iltapalaa ja usein jään tuijottamaan jotain tv-sarjaa. Yritän kuitenkin olla koukuttumatta sarjoihin, etten valvoisi liian myöhään koska tarvitsen paljon unta.

11. Suosikkimatkakohteesi?

New York. Olen käynyt kaupungissa lähes vuosittain jo 30 vuoden ajan ja jatko-opiskellutkin siellä vuosina 1999-2001 Stella Adler School of Actingissa ja Actors Studiolla. Kaupunki tarjoaa niin paljon kaikkea ja minulla on siellä paljon ystäviä.

12. Kahvi vai tee ja montako kuppia menee päivässä?

Useimmiten kahvi ja mieluiten latte, kyllä sitä useampi kuppi menee päivässä. Taitaa tosin olla enemmän tapa kuin nautinto.

13. Mitä tekisit jos voittaisit lotossa?

Osaisin helposti tuhlata rahat kaikkeen luksukseen, kuten minulle ja miehelleni lomakoti Floridasta ja lapsille kaupunkiasunnot. Olen ollut alusta asti kummina Lastenklinikoiden Kummeissa, joten se olisi hyväntekeväisyyskohteeni voittorahoilleni.

14. Jatka lausetta: ”Olen perso, …”

hyvälle pihville hyvän punaviinin kera. Lempi-iltapalani on paahdettu ruisleipä ja päälle Kallen mätitahnaa ja Oltermanni-juustoa. Herkkuni ovat suolaisia, karkeista salmiakki. Samppanja kruunaa isommat ja pienemmätkin juhlahetket.

15. Mikä sarjakuvahenkilö olisit?

Tähän pitäisi varmaan vastata Fingerporin Rivo-Riitta, kun sitä tällä hetkellä näyttelen. Mutta aikuisten oikeesti haluaisin olla joku supersankari, joka osaisi lentää!

16. Kuka esittäisi sinua, jos elämästäsi tehtäisiin elokuva tai näytelmä?

Ei elämästäni saisi tarpeeksi kiinnostavaa näytelmää tai elokuvaa. Lempinäyttelijäni ovat Cate Blanchett ja Judi Dench, että jos heidät saisi niin sitten keksittäisiin tarpeeksi tarinaa!

17. Minne vuosikymmenelle matkustaisit aikakoneella? (mennyt vai tuleva)

Matkustaisin menneisyyteen 1900-luvun alkuun, jolloin täällä kotini lähistöllä Tuusulan Rantatiellä vaikuttivat samaan aikaan eri alojen taiteilijat kuten Halonen, Sibelius, Aho, Järnefelt ja Leino!

18. Erikoisin asia mitä osaat?

En mitään kovin erikoista. Lyön pitkiä aloituslyöntejä golfissa. Ja minulla on varmaankin suomalaisista näyttelijöistä paras ennätys 400m ja 800m juoksussa.

19. Salainen paheeni on?

Rakastan matkustelua, joten liika lentäminen. Mutta ei se kovin salaista ole.

20. Mitä teet, kun kukaan ei ole näkemässä?

Nakuilen.

Sannan terveiset lukijoille:

Tänä syksynä näyttelen Pienessä merenneidossa Ursulaa ja Fingerporissa Rivo-Riittaa. Tulkaa teatteriin nauttimaan, vaikuttumaan ja keräämään voimia syksyyn!

Sannan kuva: Jouni Harala

Yhteistyössä

Teatterikärpäsen puraisuja

Sanna Saarijärven ajankohtaiset kappaleet

Tatu ja Patu Helsingissä
Lastenteatteri / Musiikkinäytelmä
8.9. – 29.12.2020

Pieni merenneito
Koko perheen musikaali
8.8. – 29.12.2020