Poikani joka katosi

Draama – Oulun teatteri – Oulu

ESITYKSEN TIEDOT

  • Pieni näyttämö
    Kaarlenväylä 2

  • 3.8.2022

  • Noin 1 h 30 min (ei väliaikaa)

  • 17,50 € – 32 €

Poikani joka katosi

Heta Haanperä

”Äiti täällä, mikset vastaa?”

”Lapsi. Se tieto, että meille syntyy lapsi, oli elämän suurin odotus, joka tiheni kuukausien laskemisesta päivien kautta minuuttien ja syntymähetken sekuntien tarkkuuteen.  Oma lapsi tuo elämään ajan. Ensiaskeleet muuttuvat ajan askeleiksi. Odotuksia kohti seuraavaa kasvamisen etappia, juhlaa, rautahammasta, kesälomaa. Sitten eräänä päivänä matka tulevaisuuteen vaan pysähtyi. Mietin loputtomassa kehässä, mikä oli se hetki, joka ajoi lapseni päihteiden – no sanotaan suoraan – huumeiden käyttäjäksi.” 

Poikani joka katosi on esitys perheen häpeästä, syyllisyydestä, pelosta, huolesta, hädästä ja siitä toivosta, johon takertuu silloin, kun lapsi katoaa ja tilalle astuu huppupäinen hahmo, jota vastaantulijat väistävät. 

Esityksen lähtökohtana on Mirjam Sumun koskettava sarjakuva Kuinka poikani katosi. Aihe on myös paikallisesti merkittävä ja kumpuaa vahvasti Oulun jatkuvasti synkkenevästä huumetilanteesta. Esitys on hakenut materiaalia Oulun eri perheiden tukiryhmistä, sekä viranomaisilta. 

Poikani joka katosi nähdään Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa lauantaina 6.8. klo 19 ja sunnuntaina 7.8. klo 12 Teatterimontussa sekä tätä ennen Oulun teatterin pienellä näyttämöllä keskiviikkona 3.8. klo 19. Liput Tampereen Teatterikesän esityksiin täältä.

Hiljaisuus ei auta ketään

Yhteiskunnassamme päihdeongelma on stigma, josta vaietaan. Tämä vaikeneminen estää ongelman laajuuden tajuamisen. Sen vuoksi lanseerasimme huumetestin väripalettia mukailevan Värisuora-rintanauhan, joka on tuen ele. Sen kantaja haluaa tunnustaa huumeongelman olemassaolon ja ilmaista tukensa sekä huumeongelmaiselle että hänen läheisilleen.  

Värisuora-rintanauhoja myydään Oulun teatterin myyntipalvelussa, ja ne maksavat 5 euroa. Nauhan tuotot ohjataan Nuorten Ystävien Verto-hankkeelle. Verto tarjoaa matalalla kynnyksellä yhteisöllistä ja toiminnallista vertaistoimintaa täysi-ikäisille huumeiden käyttäjille, huumausaineriippuvuudesta kuntoutuville sekä korvaushoidossa oleville sekä heidän läheisilleen.

Tekijät

Ohjaus ja käsikirjoitus Heta Haanperä
Ohjaajan assistentti Anne Syysmaa
Lavastus ja valosuunnittelu Jukka Kyllönen
Äänisuunnittelu Rauno Paananen
Pukusuunnittelu Iida Ukkola
Kampaus- ja maskisuunnittelu Emilia Härmä
Kuva Oulun teatteri

Lavalla

Joose Mikkonen, Anneli Niskanen, Merja Pietilä, Annina Rokka

Elokuu

ke 3.8.2022 klo 19.00

Osta liput

Oulun Teatteri | Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu | Puh. 08 5584 7000 | Ryhmävaraukset puh. 08 5584 7606 | teatteri.ouka.fi