Nostalgia – neljän sammakon vaellus

Tanssiteatteri – KokoTeatteri – Helsinki

ESITYKSEN TIEDOT

  • KokoTeatteri
    Hämeentie 3

  • 4. – 5.6.2020

  • Esityksen kesto on avoinna

  • 19 € – 27 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Nostalgia – Neljän sammakon vaellus

Lisäesitykset 4. – 5.6.2020

KokoTeatterin kevään päätuotantona esitetään tanssiteosta Nostalgia – neljän sammakon vaellus. Esitys tuo yhteen samaan aikaan Teatterikorkeakoulussa opiskelleet tanssijat, jotka ovat kannuksiaan ansainneet laajasti esittävien taiteiden kentältä. Ari Numminen on ympäri Suomea vaikuttanut koreografi ja ohjaaja, jonka edellinen teos, Tanssiteatteri Tsuumille valmistunut Poiju oli myös KokoTeatterin ohjelmistossa.

Nostalgia – neljän sammakon vaellus on taideteos, jossa kohtaavat naiset, joilla on paljon yhdessä tanssittua ja elettyä elämää. Vaikka edellisistä yhteisistä produktioista on vierähtänyt tovi, vanhat muistot eivät ole haalistuneet tai unohtuneet. Teoksesta huokuu kurssitovereiden jälleentanssillinen ilo.

Nostalgian keskiössä on jatkuva muutos olemisessa, ihmisessä, elämässä ja eläimissä. Muutoksen tuottaa ääni, liike, musiikki sekä tietysti tanssi. Teos on pienten rituaalien summa. Nostalgia tanssii iholla, ajatuksissa ja arjessa.

Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitoksen vuosikurssin (aloitusvuosi 1992) legendaariseksi muodostunut aloitusproduktio oli nimeltään Urakka. Ari Numminen toimi teoksen ohjaajana ja koreografina. Näyttämöllä nähtiin rakennustyöläisiä, enkeleitä ja esityksen myötä lavalle rakentui talo, johon enkelit lopulta muuttivat. ”Se oli mielettömän hieno juttu”, huokaa Pahkinen. ”Juuri sen nähtyäni ajattelin, että okei, jos tanssi voi olla tällaistakin, niin tätä minä haluan tehdä!”

Nostalgiaan musiikkia tekee näyttelijä Laura Hänninen, jonka tausta on musiikkiteatterissa. Hänninen on ohjaaja Ari Nummisen työpari usean teoksen takaa ja on vastannut musiikista useissa eri tuotannoissa. Harjoituksissa on Lauran vetämänä laulettu jo viisiäänisesti ja treenattu body percussion -harjotteita. Musiikkia luodaan muun muassa erilaisia kierrätysmateriaaleja hyödyntäen.

Tekijät

Ohjaus ja koreografia Ari Numminen
Musiikki Laura Hänninen
Pukusuunnittelu ja -ompelu Virve Karoliina Balk
Lavastus Virve Karoliina Balk
Valosuunnittelu Liisa Kyrönseppä
Valoassistentti Pinja Kokkonen
Graafinen suunnittelu Heidi Bergström
Äänitekniikka Aapo Nieminen
Markkinointi ja tiedotus Sini Salo

Esitys on KokoTeatterin ja Tanssiteatteri MD:n yhteistuotanto

Tanssijat

Anniina Kumpuniemi, Metsälintu Pahkinen, Anna Veijalainen ja Nina Viitamäki

Kesäkuu

to 4.6.2020 klo 19.00
pe 5.6.2020 klo 19.00

KokoTeatteri | Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Puh. 050 321 9919, Sähköposti toimisto@kokoteatteri.fi | Liput www.tiketti.fi, puh. 0600 1 1616 ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm) | Ryhmät puh. 050 321 9919 bookings@kokoteatteri.fi | KokoTeatteri.fi