Lain$uojattomat Warm Up

Teatterifestivaali Warm Up – KokoTeatteri – Helsinki

ESITYKSEN TIEDOT

  • KokoTeatteri
    Hämeentie 3

  • 8. – 9.2.2020

  • Esityksen kesto on avoinna

  • 65 € – 103 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Lain$uojattomat Warm Up

Helsingin Kalliossa sijaitseva KokoTeatteri on kutsunut kylään Teatterikeskuksen jäsenryhmiä juhlistamaan yhdessä vapaiden ammattiteattereiden Lainsuojattomat -festivaalia Helsingissä. Lainsuojattomat -festivaali järjestetään vuosittain Porissa, tällä hetkellä festarin ajankohta on toukokuussa. Festivaalin järjestelyjen takana on porilainen Rakastajat Teatteri. Monet Teatterikeskuksen jäsenet olivat 20 vuotta sitten perustamassa Lainsuojattomat -festivaalia, KokoTeatteri oli yksi näistä. Siksi KokoTeatterilla tuntuikin luontevalta kutsua koolle talvinen Warm Up, joka virittää festivaalin tunnelmiin jo helmikuussa.

KokoTeatterilla esityksiä nähdään kolmessa eri esitystilassa. Salissa, Studiossa sekä Alakerran viihtyisällä lounge -näyttämöllä. Katsojilla on mahdollisuus kerralla katsoa vaikka kaikki päivän esitykset kävelemällä esitystilasta ja esityksestä suoraan toiseen. Tällaista mahdollisuutta päivittää itsensä kotimaisesta esittävän taiteen tarjonnasta ei kannata jättää välistä!

Ohjelmistossa nähdään monologeja, fyysistä teatteria, tanssia, improvisaatioteatteria, musiikkiteatteria ja klubeja. Esitysten lisäksi on mahdollista tutustua ryhmien ohjelmistoihin. Teatterikeskus järjestää tapahtumassa myös keskustelutilaisuuden.

Tervetuloa mukaan juhlimaan esitysvuotta 2020, vapaan kentän omaa Lainsuojattomat -festivaalia sekä Teatterikeskusta – vapaan kentän edunvalvontajärjestöä ja yhteisöä.

Ohjelma:

LAUANTAI 8.2.2020

Sali klo 12:00

BABYTANGO
Loiske Ensemble, Helsinki

Kesto: 45 min

Huom! BabyTango esitykseen lipun hinta on 15€. Yhdellä lipulla pääsee 1 aikuinen, 1 vauva ja 1 vanhus. Liput tulee varata etukäteen, sillä katsomopaikkoja on rajatusti. Festaripassilainen pääsee esitykseen passillaan myös yhden vauvan ja yhden vanhuksen kanssa. Myös festaripassilaisen tulee ilmoittaa tulostaan etukäteen. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.


BabyTango johdattaa vauvat ja vanhukset seuralaisineen tangon tunnelmaan. Tanssija ja haitaristi vievät esityselämykseen, jossa kommunikoidaaan liikkein, elein, tuntein ja äänin. Kokemuksen kruunaa yhteistanssit

Koreografia ja tanssi: Riikka Siirala
Musiikin suunnittelu ja toteutus: Mari Kätkä
Ohjauksellinen apu: Antti Larmola
Pukusuunnittelu: Saija Siekkinen
Valosuunnittelu: Sauli Närhi
Konsepti: Riikka Siirala, Mari Kätkä ja Antti Larmola
Valokuva: Eleonoora Mikkola
Tuotanto: Loiske Ensemble ja OSIRIS teatteri

Studio klo 13.00

JOKA NELJÄS
Klockriketeatern, Helsinki

Kesto: 60 min

Joskus aika pysähtyy.

Joskus kaikki on selkeää.

Joskus tiedämme mikä elämän tarkoitus on.


Joka neljäs on isän tarina siitä, mitä tapahtuu kun oma poika sairastuu syöpään. Koskettava, kiitosta herättänyt monologi kuvaa rehellisesti ja todenmukaisesti millaiseksi vuoristoradaksi elämä muuttuu perheenjäsenen sairastuessa vakavasti. Pohjaton suru, absurdi huumori, muistot ja arkipäiväiset yksityiskohdat kietoutuvat hienoksi kokonaiskuvaksi sisäistä myllerrystä läpikäyvästä ihmisestä.

Teksti: Benny Haag
Lavalla: Carl Alm
Ohjaus: Ann-Luise Bertell

Alakerta klo 14.15

ESITTÄVÄN TAITEEN VAPAA KENTTÄ TÄNÄÄN
Teatterikeskuksen keskustelutilaisuus

Keskustelua ajankohtaisista kulttuuripoliittisista teemoista ja vapaan kentän merkityksestä 2020-luvulla.

Studio klo 15.45

LUKUDRAAMA
Valtimonteatteri, KokoTeatteriRakastajat Teatteri

Lukudraamassa luetaan otteita Minna Nurmelin teoksesta Nainen joka halusi pyörtyä. Lukemassa: Mona Kortelampi, Anna Veijalainen ja Angelika Meusel 

Kesto: 1h
Sali klo 17.00

VIISI TAPAA OLLA VAPAA (Avoin harjoitus)
Myllyteatteri, Helsinki

Kesto: 1h 20 min

Näytelmä Viisi tapaa olla vapaa kuvaa nelikymppisten naisten elämää, jossa perheen, taiteen tekemisen, työn ja omien haaveiden yhteensovittaminen tuottaa tuskaa. 

Pääseekö perhe retkelle helvetillisen kaakaoepisodin jälkeen? Kuka soittaa nuohoojalle, kun yhteisomistuksessa olevan perintötalon uuni savuttaa? Kehtaako tunnustaa, että sunnuntain paras hetki on se, kun saa olla ihan yksin, omassa rauhassa? 

Näyttämöllä: Tatu Mönttinen, Kaisa Niemi, Jarkko Nyman ja Hanna Raiskinmäki
Käsikirjoitus: Niina Miettinen
Ohjaus: Kaisa-Liisa Logrén
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Veera-Maiju Murtola
Valosuunnittelu: Luca Sirviö
Äänisuunnittelu: Joonas Outakoski
Tuotanto: Leo Van Aerschot /Myllyteatteri
Yhteistyössä: Kanneltalo


Sali klo 19.00

NOSTALGIA – neljän sammakon vaellus
KokoTeatteri, Helsinki

Kesto: n. 1h 10 min

Nostalgia – neljän sammakon vaellus tuo yhteen samaan aikaan Teatterikorkeakoulussa opiskelleet tanssijat Anniina Kumpuniemi, Metsälintu Pahkinen, Anna Veijalainen ja Nina Viitamäki. Teoksen koreografiasta ja ohjauksesta vastaa Ari Numminen. 

Nostalgia – neljän sammakon vaellus on taideteos, jossa evoluutio, kehon muisti ja sukupuolisuus kohtaavat naiset, joilla on paljon yhdessä tanssittua ja elettyä elämää. Vaikka edellisistä yhteisistä produktioista on vierähtänyt tovi, vanhat muistot eivät ole haalistuneet tai unohtuneet. Teoksesta huokuu kurssitovereiden jälleentanssillinen ilo. 

Teoksen keskiössä on jatkuva muutos olemisessa, ihmisessä, elämässä ja eläimissä. Muutoksen tuottaa ääni, liike, musiikki sekä tietysti tanssi. Teos on pienten rituaalien summa. Nostalgia tanssii iholla, ajatuksissa ja arjessa. 

Työryhmä: 

Tanssijat: Anniina Kumpuniemi, Metsälintu Pahkinen, Anna Veijalainen & Nina Viitamäki
Ohjaus ja koreografia: Ari Numminen
Musiikki: Laura Hänninen
Valosuunnittelu: Liisa Kyrönseppä
Pukusuunnittelu: Virve Karoliina Balk
Graafinen suunnittelu: Heidi Bergström

Sali & Aulabaari klo 20.15

ILTAKLUBI IMPROILLEN
Rakastajat teatterin vankiteatteri, Pori
Stella polaris, Helsinki
KokoTeatteri & Koko Jazz Club: Jazz meets, Helsinki

SUNNUNTAI 9.2.2020

Alakerta klo 13.00

TEATTERIKESKUKSEN JÄSENTAPAAMINEN
Teatterikeskus tutustumis ja verkostoitumistapaaminen

Jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille! Tule tutustumaan muihin jäseniin ja ideoimaan tulevaisuuden toimintaa  Esittävän taiteen ammattilaisille.

Studio klo 15.00

LUPAUKSET JOTKA EIVÄT KOSKAAN TOTEUTUNEET
Teatterikone, Jyväskylä

Kesto: 1h 30min

Omakohtaisista kokemuksista ja ihmisiltä kerätyistä tarinoista koostuvassa näytelmässä Lupaukset, jotka eivät koskaan toteutuneet ääneen pääsevät alkoholistien läheiset. Miltä näyttää ja tuntuu, kun toinen juo ja moneen kertaan annetut lupaukset ovat taas kerran petetty. Esityksen rooleissa nähdään Annu Sankilampi.

Käsikirjoitus, ohjaus & lavalla: Annu Sankilampi
Musiikki: Aaro Vuotila ja Piia Sairanen & Mikko Kokki
Tekniikka: Mikko Kokki
Juliste: Toni Essel
Valokuvat: Matti Partanen
Tuotanto: Teatterikone 2018 / Laura Eteläaho


Sali klo 16.30

YOUTH – A NARRATIVE
Tehdas Teatteri, Turku

Kesto: 2h

Youth – a Narrative on kaksinkertaisen viihdyttävä esitys. Se koostuu kahdesta peräkkäin ja päällekkäin valuvasta soolosta, jotka koreografi Jouni Järvenpää ja ohjaaja Antti-Juhani Manninen ovat suunnitelleet toisilleen.

Järvenpää ja Manninen ovat tehneet yhteistyötä näyttämötaiteen laji-aitoja heilutellen jo vuosia. Toistuva teema koreografi Jouni Järvenpään teoksissa on ollut ajatuskulkujen ja ajattelun rakenteiden liikkellistäminen ja siten näkyväksi tekeminen. Antti-Juhani Mannisen työskentelyn keskiössä ovat olleet nukketeatterin ja esityksen itsensä pakenemattomat peruselementit: ihminen, esiintyvä yksilöllinen ihminen henkilöhistorioineen ja ainutlaatuisine olemisen ja ilmaisun tapoineen. Ja erityisesti nukke, yhtä aikaa koomisen ja kammottavan elottomana ja elävänä entiteettinä. Näistä elementeistä Manninen on rakentanut absurdia ja komediallista esitysten jatkumoaan. Omien taiteellisten intressiensä seassa Järvenpään ja Mannisen yhteisiksi mielenkiinnon kohteiksi ovat tarkentuneet mm. läsnäolo, sumeat, määritelmiä pakenevat teot, ja tekemisen lähtökohtainen rajoittamattomuus.

Myös Youth – a Narrative on tarkkanäköistä, absurdia ja koomista ihmiseen ja hänen kykyihinsä ja kyvyttömyyksiinsä lempeästi katsovaa teatteria ja tanssia. Youth on esiintyjän täyttä läsnäoloa, tietokoneäänen osaksi muuttuvia kehoja, katsaus elämän näkymättömiin tai unohdettuihin eleisiin, mikkihiiriä, epäorgaanisista materiaaleista kuin vahingossa muodostuvia orgaanisia muotoja, epätodellista ihmisen liikettä, puhuvasta kehosta irtoavaa puhetta, haave seikkailutarinasta ja sanaton lupaus siitä, että me kaikki olemme aina nuoria. Inspiraatiota teokseen ovat antaneet Joseph Conradin kertomukset ja ympäröivä epätodellisuus. Jos elämä onkin niin tällaista, niin Youth – a Narrative ei ole.

Sali & Aulabaari klo 18:40

PÄÄTÖSKLUBI
Teatteri Quo VadisVino Puu, Helsinki

Tekijät

KoKo Teatteri
Loiske Ensemble
Klockriketeatern
Teatterikeskus
Valtimonteatteri
Rakastajat Teatteri
Myllyteatteri
Stella Polaris
Teatterikone
Tehdas Teatteri
Teatteri Quo Vadis

Liput

1 päivä 65€ (+ tiketin palvelumaksu)
2 päivää 100€ (+ tiketin palvelumaksu)

Yksittäisiin esityksiin voi ostaa lippuja myös ovelta jos lippuja on vielä jäljellä.
Liput yksittäisiin esityksiin 27€ / 19€

RAVINTOLAT JA HOTELLIT

KokoTeatteri | Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Puh. 050 321 9919, Sähköposti toimisto@kokoteatteri.fi | Liput www.tiketti.fi, puh. 0600 1 1616 ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm) | Ryhmät puh. 050 321 9919 bookings@kokoteatteri.fi | KokoTeatteri.fi