Kultasannotettu tie

Musiikillinen runoilta – Oulun teatteri – Oulu

ESITYKSEN TIEDOT

  • Pikisali
    Kaarlenväylä 2

  • 22.10. – 13.11.2021

  • Noin 45 min

  • 28,50 € – 32 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Kultasannotettu tie

Kultasanotettu tie on näyttelijämme Hannu Pelkosen musiikillinen runoilta. Esitys sisältää Aleksis Kiven runoja ja tekstejä sekä Hannun itse runoihin säveltämiä lauluja. Hannun lisäksi mukana on Oulun huippuammattilaisia, muusikot Harri SarkkinenOlli Tuomainen ja Juuso Kiviniemi. 

Kultasannotettu tie nähtiin edellisen kerran Oulun teatterissa vuonna 1996. Nyt, 24 vuotta myöhemmin, sama kokoonpano nousee lavalle Hannu Pelkosen eläkkellejäämiskonserttiin. Tämä ‘viimeinen hengenveto’ nähdään Pikisalissa neljän esityksen verran.

“Heilahda korkeelle keinu, kuuhun ja takaisin.” 

 Hannu Pelkonen, näyttelijä 

Näyttelijänurani alkoi hiukan sattuman kautta. Olin valmistunut sähköasentajakurssilta, toiseksi parhaana, työttömäksi. Yliopistossa opiskeleva vaimoni makaili sohvalla lueskelemassa ylioppilaslehteä, minä tiskasin. Teatterikoulu ottaa uusia oppilaita, pitäisikö lähteä pyrkimään?hihkaisi hän. Minä nakkasin harjan altaaseen ja sanoin: Sinulla on jo opiskelupaikka, minä menen!Laitoin paperit sisään ja pääsin ensiyrittämällä. Tajusin asian merkityksen vasta myöhemmin, kun kuulin, että jotkut pyrkivät sisään seitsemänkin kertaa.  

Aloitin opinnot 1977. Ensimmäisenä vuonna opiskelimme monissa lokaatioissa: Kansallisteatterin aurinkoluokassa, Koiton talossa, Helsingin työväentalossa. 1978 opinnot siirtyivät Ehrensvärdintielle Eiraan, jossa sitten toimittiinkin loppuaika. Koulusta pääsin 1981.  

Markus Packalen tarjosi töitä Oulusta ja kiinni veti. Ensimmäinen hommani oli paikkaus; Esko Nikkari oli muuttanut Helsinkiin ja minä vedin palomiehen roolia näytelmässä Tuhopolttajat. Ensimmäinen varsinainen oma rooli oli Cabaret –musikaalin Seremoniamestari. Liisa Toivonen oli Sally. Siinä oli jo sitä teatterimeininkiä, josta sitten tulin riippuvaiseksi. 

Toisena työnä oli Aristofaneen Rauha, jossa olin Trygaios, joka varastaa Rauhan ilkeiltä jumalilta ja palauttaa sen maan päälle. Monia kivoja ja antoisia rooleja. Ja viimein Mustalaisruhtinatar operetin Edwin, sankaritenori, vastanäyttelijänä Aila KnihtiläVoi sitä ihanuutta, vuosi oli 1985. Tämän jälkeen työskentelin Helsingissä KOM-teatterissa. Kiersimme Suomea ja Europpaa, aina Meksikoa myöten. Freelancerina työskentelin siellä ja täällä, mm. Ruotsissa Riksteaternissa yhden kauden. Lopulta 1995 tulin takaisin Ouluun vierailemaan Cancan -musikaaliin. Tapasin nykyisen rouvani, sain kiinnityksen ja jäin.  

Useista tekemistäni rooleista – kaikki haastavia ja mielenkiintoisia  on mieleen jäänyt lämpimästi Laulu koti-ikävästä -näytelmän isä Tauno sekä tietysti Mielensäpahoittajan kaikki kolme näytelmää. Nyt voi sanoa, että menipä aika äkkiä. Mitähän sitä keksisi seuraavaksi!

Tekijät

Tekstit Aleksis Kivi
Sävellys
Hannu Pelkonen
Kuva Kaisa Tiri

Muusikot

Hannu Pelkonen, laulu
Harri Sarkkinen, basso
Olli Tuomainen, kitara, saksofoni
Juuso Kiviniemi, kitara

Lokakuu

pe 22.10.2021 klo 19.00
la 30.10.2021 klo 19.00

Marraskuu

pe 5.11.2021 klo 19.00
la 13.11.2021 klo 19.00

Oulun Teatteri | Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu | Puh. 08 5584 7000 | Ryhmävaraukset puh. 08 5584 7606 | teatteri.ouka.fi