Kikatuslauantai: Chevalier

Koko perheen / Nykysirkus – Kuopion Kaupunginteatteri – Kuopio

ESITYKSEN TIEDOT

  • Maria-näyttämö
    Niiralankatu 2, 70600 Kuopio

  • 8.6.2019

  • Noin 40 min (ei väliaikaa)

  • 9,50 € – 19,50 €

  • 4-vuotiaasta ylöspäin

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Kikatuslauantai: Chevalier

Race Horse Company

Koko perheen kikatuslauantai

Tanssiteatteri Minimin Koko perheen Kikatuslauantaissa vierailee tinkimätön nykysirkusryhmä Race Horse Company uudella sooloteoksellaan Chevalier, joka on Kalle Lehdon koko perheelle suunnattujen esitysten trilogian kolmas osa.

Chevalier on nykysirkussoolo, jonka ideat pohjautuvat perinteisten hevossirkusten toimintaan ja esityksen sirkusnumerot on poimittu perinteisten hevossirkusten esityksistä. Numerot on sovellettu esitettäväksi nyt keppihevosilla ja perinteisen sirkuksen numeropohjaisuutta rikotaan luoden teatraalisempi kokonaisuus.

Ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja esiintymisestä vastaa Race Horse Companyn taiteellinen johtaja ja sirkustaiteilija Kalle Lehto, joka on myös yksi ryhmän perustajajäsenistä. Lavalla nähdään monipuolisesti perinteisiä sirkuslajeja kuten akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja klovneriaa, keppihevosilla ja Lehdon omintakeisella break-tanssijan liikekielellä sekä humoristisella tyylillä höystettynä.

Esitys sisältää lyhytelokuvia, joissa nähdään tirehtöörin askareita ja elämää lavan ulkopuolella. Videoiden musiikki ja tehosteäänet Lehto soittaa lavalla, kuten liikkuvan kuvan alkuaikoina, jolloin ei ääntä itse videoissa vielä ollut ja ensimmäisiä lyhytelokuvia esitettiin nimenomaan sirkuksessa.

Chevalierin ensi-ilta ja kantaesityskausi on Cirko-keskuksessa toukokuussa 2019 ja esitys on osana Cirko-festivaalin ohjelmistoa.

Chevalier on Kalle Lehdon koko perheelle suunnattujen esitysten trilogian kolmas osa. Ensimmäinen osa, ’Circles – kommellusten kabaree’ sai ensi-iltansa 2012 Helsingin juhlaviikoilla Cirko-keskuksessa ja tämän esityksen myötä Kalle Lehto valittiin juhlaviikkojen vuoden debytantiksi.

Toinen osa ’Around – Ympäri Ämpäri’ sai ensi-iltansa 2016 Hippalot-festivaaleilla, jonka jälkeen se on kiertänyt Suomen lisäksi jo Englannissa, Hollannissa, Saksassa ja Tanskassa.

Lehto on ohjannut itse trilogian kaikki osat ja esiintyy niissä sirkuksen tirehtöörinä ja joka paikan höylänä.

Tekijät

Ohjaus, käsikirjoitus ja esiintyjä Kalle Lehto
Äänisuunnittelu Sami Tammela
Valosuunnittelu Eero Alava
Videotaide Miikkael Kukkula
Tuotanto Race Horse Company
Yhteistyössä Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Kuvitus Lauri Uusitalo

Liput

19,50 € (aikuinen)
9,50 € (lapsi)

Hintoihin lisätään palvelumaksu. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan.

Tanssiteatteri Minimi

Tiedustelut minimi@minimi.fi | 044 066 7338

Lisätietoa www.minimi.fi

Kuopion Kaupunginteatteri | Niiralankatu 2, 70060 Kuopio | Puh. Palvelunumero 0600 413 143 (1,98 €/min+pvm/mvm) | ma-la klo 9-19 Lippupiste 0600 900 900 (2 €/min+pvm) | Ryhmävaraukset 044 718 2414 ma-la klo 9-19 tai ryhmat.teatteri@kuopio.fi | Kuopionkaupunginteatteri.fi