Cabaret

Musikaali – Turun Kaupunginteatteri – Turku

ESITYKSEN TIEDOT

  • Päänäyttämö
    Itäinen Rantakatu 14

  • 6. – 17.4.2021

  • Noin 3 h (sis. väliajan)

  • 23 € – 61 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Cabaret

Dick King-Smith & David Wood

Willkommen.

Syksyllä Päänäyttämö muuttuu tiivistunnelmaiseksi klubiksi, jossa hiki ja juomat virtaavat ja juhla tuntuu loputtomalta: Rakastettu Cabaret-musikaali nähdään ensimmäistä kertaa Turun Kaupunginteatterissa! Naurusta, kyynelistä ja jäykkyyden jäsenistä irrottavasta musiikista vastaavat ohjaaja-koreografi Jakob Höglundin johdolla liki 30 esiintyjää.

”Cabaret-musikaali yhdistää hyvän tarinan ja hyvän show’n. Itseäni eniten puhutteleva teema siinä on silmien ummistaminen maailman muutoksen edessä. Kuten tässäkin ajassa, me emme toimi, vaikka näemme mitä on tulossa. Toisaalta rakastan myös isoa, leikkisää, mukaansatempaavaa viihdettä – ja sitä on luvassa!”
– Jakob Höglund

…me olimme kuin unessa…

Cabaretin päähenkilö, kirjailija Clifford Bradshaw on elämälleen suuntaa etsivä unissakävelijä Berliinissä, jonka asukkaat hakevat sodan jälkeen lämpöä toisistaan. Vuonna 1931 yöelämän keskipiste on Kit Kat Club, jossa jokainen saa olla oma itsensä – tai kuka haluaa. Kun sekt-pullon korkki poksahtaa ja rytmi vetää tanssimaan, on malja ylitsevuotavan täynnä eikä huolta huomisesta ole.

Kit Kat Clubin sykkeessä Clifford tapaa Sally Bowlesin, kabareen kirkkaimman tähden. Hurmos on hetken yhteinen, mutta lopulta näille juhlahumun yhdistämillekin koittaa arki, kun uuden sodan varjo lankeaa kaduille. Kaupungin rakastavaiset voivat ummistaa silmänsä ja jatkaa tanssia, tai antaa junan kuljettaa kohti toisenlaista tulevaisuutta. Valinta on jokaisen oma ja joka tapauksessa kohtalokas. On aika herätä unesta.

Maailma on kabaree vaan!

Yksi maailman rakastetuimmista musikaaleista valtaa Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämön syksyllä 2020. Juhlatunnelmaa ja koskettavia hetkiä rakentaa omaleimaisista tulkinnoistaan tunnettu ohjaaja Jakob Höglund työryhmineen. Musikaalin näyttävää visuaalista maailmaa ovat hänen kanssaan luomassa mm. lavastaja Sven Haraldsson ja pukusuunnittelija Heidi Wikar. Tarinan pääosissa Cliffinä ja Sallyna loistavat musikaalitähdet Anna Victoria Eriksson ja Olli Rahkonen, jotka tekevät odotetun paluun Turkuun. Klubin asiakkaat lietsoo liekkeihin Miiko Toiviaisen esittämä Seremoniamestari sekä näyttämön täyttävä orkesteri.

Kit Kat -tunnelmaa jatkoilla

Kit Kat Clubin tunnelma levittäytyy myös teatterin lämpiöön muutaman Cabaret-näytöksen jälkeen. Jatkoja juhlitaan kaupungin näkyvimmässä salakapakassa 19.9. ja 10.10. Innoitusta iltaan voi halutessaan hakea Cabaretin 20-30-luvun vaihdetta henkivästä musiikista ja androgyynista pukeutumisesta. Salakapakka on auki myös niille, joilla ei ole lippua illan näytökseen. Tule omana itsenäsi – tai kenenä haluat!

Willkommen.

Tekijät

Perustuu Joe Masteroffin kirjaan ja John van Druten näytelmään
Musiikki John Kander
Sanoitukset Fred Ebb
Ohjaus ja koreografia Jakob Höglund
Musiikin sovitus ja johto Jussi Vahvaselkä
Lavastussuunnittelu Sven Haraldsson
Pukusuunnittelu Heidi Wikar
Valosuunnittelu Jarmo Esko
Äänisuunnittelu Eero Auvinen
Naamioinnin suunnittelu Jessica Rosenberg
Kuvat Otto-Ville Väätäinen

Rooleissa

Olli Rahkonen, Anna Victoria Eriksson, Miiko Toiviainen, Stefan Karlsson, Riitta Salminen, Mika Kujala, Minna Hämäläinen, Emmi Kangas, Panu Kangas, Mikko Kauppila, Katariina Lantto, Mikko Nuopponen, Filip Ohls, Soile Ojala, Helena Puukka, Pauliina Saarinen ja Anssi Valikainen.

Orkesteri

Kapellimestari Jussi Vahvaselkä / Markus Länne
Rummut, lyömäsoittimet Taneli Korpinen
Basso Ari Kataja
Piano Ville Vihko
Koskettimet Ville Pere / Henna Linko
Trumpetti Petter Järvi
Pasuuna Jani Jokinen
Fonit, huilu Kimmo Gröhn / Samuli Nieminen
Viulu Katariina Sallinen
Sello Matti Moilanen

Originally produced and directed on The New York Stage by Harold Prince. Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy.

Seremoniamestari (Miiko Toiviainen).

Turun Kaupunginteatterin vaikuttava Cabaret

Kit Kat Clubilla, keskellä seisovat Seremoniamestari (Miiko Toiviainen) ja Sally Bowles (Anna Victoria Eriksson).

Liput

Lohko 1: 61 / 55 / 36 €
Lohko 2: 56 / 48 / 35 €
Lohko 3: 37 / 31 / 23 €
Lippukategoriat: peruslippu / eläkeläiset / opiskelija, koululainen, työtön, lapset
Hinnat sisältävät palvelumaksun. Tyky-etu ja epassi käyvät maksuvälineenä. Esityslippu sisältää Föli-bussikyydin teatterille ja vaatesäilytyksen.

Huhtikuu

ti 6.4.2021 klo 19.00
la 17.4.2021 klo 14.00
la 17.4.2021 klo 19.00

Turun Kaupunginteatteri | Päänäyttämö | Pieni näyttämö | Sopukka | Itäinen Rantakatu 14, 20800 Turku | Myyntipalvelu: 02 262 0030 | Puhelinvaihde: 02 262 0000 | Lippis Itäinen Rantakatu 14, 20800 Turku, avoinna ti-la 12 – 19 | teatteri.turku.fi


Turun Kaupunginteatterissa nähdään vuosittain n. 400 esitystä. Omia ensi-iltoja turkulaisessa teatterissa on vuosittain 5 – 10, tämän lisäksi teatterissa nähdään lukuisia vierailunäytäntöjä. Turun Kaupunginteatteri luetaan suureksi suomalaiseksi teatteriksi ja siellä vierailee vuosittain n. 100 000 katsojaa.  Turun Kaupunginteatterin teatteritalossa oli iso peruskorjaus, joka valmistui syyskuussa 2017.