Breath

Tanssiteatteri – Oulun Teatteri – Oulu

ESITYKSEN TIEDOT

  • Suuri näyttämö
    Kaarlenväylä 2

  • 24.3.2021

  • Noin 65 min 

  • 35 € – 38 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Breath

Elävä musiikki, tanssi ja visuaalisuus kietoutuvat yhteen luoden villejä muotoja ja myyttisiä mielikuvia – beckettmäisellä elämän pohdinnalla ja absurdilla huumorilla maustettuna. 

Vangitsevasta esiintyjyydestään tunnetut koreografi-tanssija Tero Saarinen ja ”harmonikkataiteen Jimi Hendrix” Kimmo Pohjonen ottavat mittaa toisistaan äänen ja liikkeen voimaverkossa. Tero Saarinen Companyn teoksille ominaisella tavalla Breath kietoo yhteen elävää musiikkia, tanssia ja visuaalisuutta – tällä kertaa beckettmäisellä elämän pohdinnalla ja absurdilla huumorilla maustettuna. 

Maailman ensi-iltansa huhtikuussa 2018 Kanadassa saanut duetto on herättänyt voimakkaita tunteita niin yleisössä kuin kriitikoissakin. 

Lisätietoa ja materiaalia esityksestä löydät Tero Saarinen Companyn nettisivuilta.

Esitys on osa Tero Saarinen Companyn 25-vuotisjuhlavuotta. Vierailu toteutetaan yhteistyössä JoJo – Oulun Tanssin keskuksen ja Oulun Musiikkijuhlien kanssa.


”Kaksi nerokasta taiteilijaa yhdessä näyttämöllä. Kriitikko odottaa suuruutta, eikä pety. Tero Saarinen ja Kimmo Pohjonen ovat täydellinen yhdistelmä. — Yleensä Tero Saarinen koskettaa minua erityisen voimakkaalla tunnelatauksellaan, mutta myös ymmärryksellään musiikista. Mitä Kimmo Pohjoseen tulee, kaltaisiaan tämän tason kokonaisvaltaisia taiteilijoita on vähän – katsoja saa todella nähdä ja tuntea hänen läsnäolonsa, eikä vain kuunnella säveliä.”
– HUFVUDSTADSBLADET, 31.5.2018

”Breath ällistyttää, hämmentää, yllättää ja vaikuttaa.”
– TURUN SANOMAT, 23.5.2018

”Karismaattisia esiintyjiä — vangitsee intensiivisyydellään ja täydellisellä heittäytymisellä. Breath on taatusti näkemisen arvoinen esitys, jossa eri ihmisille kolahtavat eri asiat.”
– DEMOKRAATTI, 17.5.2018

Vierailu on tuotettu yhteistyössä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen kanssa.

Kuva Perttu Saksa

Oulun Teatteri | Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu | Puh. 08 5584 7000 | Ryhmävaraukset puh. 08 5584 7606 | teatteri.ouka.fi