Baby Jane

Ooppera – Oulun teatteri – Oulu

ESITYKSEN TIEDOT

  • Suuri näyttämö
    Kaarlenväylä 2

  • 18.11.2021

  • Noin 1 h 25 min (sis. väliajan)

  • 24 € – 39 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Baby Jane

Ooppera Skaala

Sofi Oksasen menestysromaanin oopperadramatisointi vierailee Oulussa

Ooppera Skaalan Baby Jane perustuu palkitun kirjailija Sofi Oksasen samannimiseen romaaniin. Se on moderni kuvaus kahden naisen välille syntyvästä rakkaussuhteesta, jota värittävät kipeät teemat mielenterveyden ongelmista ja niistä aiheutuvasta syrjäytymisestä yhteiskunnassa.

Kaupungin yöelämässä kohdanneen nuoren viattoman Tytön ja kokeneen, karismaattisen Pikin suhde etenee nopeasti syväksi sitoutumiseksi, ja he haaveilevat yhteisestä tulevaisuudesta. Pinnan alla kytevien salaisuuksien vähittäin paljastuessa naisten välille alkaa kehittyä vallankäytön värittämä jännitteinen asetelma, jonka tuhoisat seuraukset sinetöivät molempien kohtalot lopullisesti. Sofi Oksasen älykäs ja täynnä inhimillistä lämpöä oleva kerronta tuo hetkittäin tarinaan myös herkullista komiikkaa.

Baby Jane on syksyn oopperatapaus” – Helsingin Sanomat 24.10.2019

Oopperan säveltäjä on elokuva- ja pelimusiikin alalla ansioitunut nuori tekijä Markus Kärki. Hänen sinfoninen ja impressionistinen sävelkielensä luo näyttävät puitteet juonen vaihe vaiheelta kireämmälle kiertyvälle psykologiselle spiraalille. Oopperan päärooleja tähdittävät kotimaisen laulutaiteen taidokkaimpiin ja monipuolisimpiin artisteihin lukeutuvat sopraano Tuuli Lindeberg ja mezzosopraano Essi Luttinen. Teoksen muissa rooleissa kuullaan sopraano Laura Heinosta. Oopperan taiteellinen työryhmä koostuu Ooppera Skaalan vakiintuneista osaajista: ohjaajana toimii Janne Lehmusvuo, oopperan ovat dramatisoineet Essi Luttinen ja Janne Lehmusvuo ja sen puvustaa Tyra Therman.

Tekijät

Sävellys Markus Kärki
Libretto Sofi Oksasen romaanin Baby Jane pohjalta Essi Luttinen ja Janne Lehmusvuo
Ohjaus Janne Lehmusvuo
Puvustus Tyra Therman
Valosuunnitelu Harri Peltonen
Äänisuunnittelu Sakari Kiisko
Tuotanto Ooppera Skaala
Kuva Oulun teatteri

Lavalla

Tuuli Lindeberg, Sopraano
Essi Luttinen, Mezzosopraano
Laura Heinonen, Sopraano

Marraskuu

to 18.11.2021 klo 19.00

OSTA LIPUT

Oulun Teatteri | Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu | Puh. 08 5584 7000 | Ryhmävaraukset puh. 08 5584 7606 | teatteri.ouka.fi