Tähän on tultu | Teatteri Vantaa

Tähän on tultu

Lauluilta – Teatteri Vantaa – Vantaa

ESITYKSEN TIEDOT

Teatteri Vantaa
Tikkurilantie 44

Näytännössä:
16.11.2017

Kesto: n. 2 h
Väliaika: kyllä
Liput: 25 – 28 €

Tähän esitykseen ei voi tilata väliaikatarjoilua.

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Tähän on tultu

Näyttelijä Tiina Weckströmin ja muusikko-säveltäjä Jussi Tuurnan elämänriemuinen ja koskettava lauluilta: lauluja sodasta ja rakkaudesta, intohimosta ja kuolemasta, äideistä ja lapsista.
Esitys sai ensi-iltansa ja ensimmäisen esityskautensa Teatteri Jurkassa Helsingissä talvesta kevääseen 2016 ja jatkoi Suomen Kansallisteatterin Willensaunassa seuraavana syksynä. Kesällä 2016 esitys vieraili mm. Kajaanin runoviikolla ja Tampereen teatterikesässä. Kritiikit ovat olleet ylistäviä.

Lauluilta on muodoltaan intiimi ja tekee kunniaa saksalaisen kabareen perinteelle. Mikään ei ole sidottua aikaan, paikkaan tai mittakaavaan. Weckströmin ja Tuurnan saumaton yhteistyö ja rohkean rento heittäytyminen antavat laululle, tekstille ja musiikille uusia, yllättäviä ulottuvuuksia ja tempaavat katsojan vastustamattomasti mukaansa. Katsojaa kuljetetaan varmoin ottein surusta iloon ja rakkaudesta ikuisuuteen.

Tiina Weckström on monin tavoin palkittu näyttelijä, joka on tehnyt pitkän uran niin teatterissa kuin elokuvissa ja TV:ssä. Jussi Tuurna on työskennellyt säveltäjänä, kapellimestarina ja muusikkona eri teattereissa ja lukuisissa musiikillissa yhteyksissä.

Kuva Kimmo Metsäranta

HS/Lauri Meri:

”Painopiste on yksinkertaisesti tässä ja nyt: tiivistunnelmaisessa esiintymistilassa, lujassa keskinäisessä yhteydessä ja vahvassa ilmaisussa.
Weckströmin matala ja rosoinen ääni luo Teatterin Jurkan intiimiin tilaan hetkittäin pakahduttavan tunnelman. Ariel Ramirezin säveltämä Alfonsina ja meri salpaa hengityksen ja Jussi Tuurnan oma sävellys Äitien laulu saa monet itkemään.

Rajuista aiheista huolimatta Weckströmin ja Tuurnan seurassa on turvallista olla, ja esityksen jälkeen teatterista poistuu puhdistuneella mielellä.”

AL/Soila Valkama:

”Weckströmin savuisennotkea, hämmästyttävänkin matala altto sukeltaa sielukkaasti syvimpiinkin kellareihin. Kun näyttelijä heittäytyy tosissaan taidolla laulajaksi, tulos on parhaimmillaan – no, viiden tähden teatteria.
Tuurna tarjoaa tuhdin teatterillista nuotistoa, josta näyttelijä saa nautiskella, kun tyylilajien ja tunneskaalojen variaatioissa on mehukasta dramatiikkaa.
Tuurnan ja Weckströmin jutustelussa on pakotonta huumoria ja ironiaa.”

RAVINTOLAT JA HOTELLIT

Teatteri Vantaa | Tikkurilantie 44, 01300 Vantaa | puh. 09 8361919 | teatterivantaa.fi