Oresteia

Draama – Kouvolan Teatteri – Kouvola

ESITYKSEN TIEDOT

  • Päänäyttämö
    Salpausselänkatu 38

  • 2. – 3.10.2018

  • Noin 1 h 20 min

  • Esityksessä ei ole väliaikaa

  • 15 € – 20 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Oresteia

Antiikin ajan näytelmä teatterikorkeakoulun opiskelijoiden käsittelyssä!? Ohjaajana Mikko Roiha. Lopputuloksena syntyi vahvaa, elävää teatteria.

Oresteia, tarina demokratian synnystä

Oresteia on ainoa antiikin Kreikan näytelmätrilogia, joka on säilynyt kokonaisena. Tarina kertoo tuhoon tuomituista suvuista, verikoston päättymisestä, oikeusvaltion synnystä ja demokratian valitsemisesta. Ei ihan pieniä aiheita, mutta toteutus on kaikkea muuta kuin pitkäveteinen. Teoksen intensiivisyys ja imu tekevät vaikutuksen.

”Zeus, Zeus, kaiken täyttäjä – täytä rukoukseni!
Tee se nyt, minkä aion! Näytä toteen!”

Näytelmän kirjoittaja, Aiskhylos (525-456 eKr.), tunnetaan kreikkalaisen tragedian luojana. Oresteia tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden kokea antiikin Kreikan näytelmä livenä, kerran elämässä.

Lavat auki! -kiertue saapuu Kouvolaan 2.-3.10.

Esitys on osa Lavat auki! -hanketta. Hanke on osa Taideyliopiston kansainvälistymistä sekä tavoitetta kehittää vuorovaikutusta yhteiskunnan kanssa.

Berliinistä alkava kiertue vie näytelmän Kansallisteatteriin, Kouvolan Teatteriin, Oulun kaupunginteatteriin ja Hämeenlinnan Teatteriin. (Ensi-ilta Brotfabrik/ Berliini 18.4.2018)

Tekijät

Teksti Aiskhylos
Suomennos Kirsti Simonsuuri
Sovitus ja ohjaus Mikko Roiha
Pukusuunnittelu Taina Sivonen
Yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu/ Näyttelijäntaiteen koulutusohjelma & Vapaa teatteri

Rooleissa mm.

Eric Barco, Emma Castrén, Geoffrey Erista, Katariina Lantto, Myy Lohi, Anni Pesonen, Roosa Söderholm, Sampsa Timoskainen ja Juho Uusitalo

Kouvolan Teatterin suurella näyttämöllä vain:
ti 2.10. klo 19 ja ke 3.10. klo 12

Liput

Peruslippu 20 €
Eläkel., opiskelija, työtön 15 €

RAVINTOLAT JA HOTELLIT

Kouvolan Teatteri | Salpausselänkatu 38, 45100 Kouvola| Lippukassa puh. (05)7400 330, avoinna ti-la klo 11-15 ja 3 h ennen iltaesityksiä | kouvolanteatteri.fi