Improvokaatio: Niskavuoren Naisia

Improvisaatio – KokoTeatteri – Helsinki

ESITYKSEN TIEDOT

  • KokoTeatteri
    Hämeentie 3

  • 29.9. – 8.11.2020

  • Esityksen kesto on avoinna

  • 15 € – 20 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Improvokaatio: Niskavuoren Naisia

Niskavuoren Naisia on improvisoitu melodraama, joka tutkii ajankohtaisia ilmiöitä Hella Wuoljoen luomien hahmojen kautta. Nämä hahmot ovat määrittäneet tähän päivään asti suomalaista naista, olleet esikuvia ja esimerkkejä lojaaliudesta, vahvuudesta ja määrätietoisuudesta. Samoissa hahmoissa ovat läsnä myös ahneus, katkeruus, mustasukkaisuus ja epätoivoinen kaipuu rakkauteen.

Uhrautuvaisuus, työteliäisyys ja velvollisuudentunto tekivät Niskavuoren naisista sankareita. Näillä positiivisilla ominaisuuksilla lievennettiin naisten kovuutta ja ylpeyttä. Ankara työetiikka epäerotisoi naiseuden, jonka sisällöksi tuli työ, hoiva ja äitiys.

Niskavuoren Naisia -näytelmää esitetään maamme teattereissa uudelleen ja uudelleen. Vieläkö tämä naiskuva puhuttelee tässä ajassa?

Tule vaikuttamaan esityksen kulkuun ja katsomaan mihin kaikkeen Niskavuoren naiset voivat taipua.

IMPROVOKAATIO- kollektiivi
Improvokaatio on kolmen teatterialan ammattilaisen kollektiivi, joka tuo näyttämölle teemoja, jotka puhututtavat tänä päivänä. Kollektiivin esitykset rakentuvat aina yhdessä yleisön kanssa. Improvisoitu esitys mahdollista yleisön ajatusten peilaamisen ja tarkastelemisen erilaisista perspektiiveistä, erilaisten roolihahmojen kautta.

Reeta Annala, Kaisa Kokko ja Elina Stirkkinen löysivät toisensa Suomen Improvisaatioteatterit ry:n kautta. IMPROVOKAATION näyttelijät ovat kaikki teatterialan ja improvisaation ammattilaisia ja toimivat esiintyjinä ja kouluttajina niin Suomessa, kuin ulkomailla.

Lavalla

Reeta Annala, Kaisa Kokko ja Elina Stirkkinen

Esitykset

ti 29.9.2020
su 8.11.2020

KokoTeatteri | Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Puh. 050 321 9919, Sähköposti toimisto@kokoteatteri.fi | Liput www.tiketti.fi, puh. 0600 1 1616 ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm) | Ryhmät puh. 050 321 9919 bookings@kokoteatteri.fi | KokoTeatteri.fi