Mamia Company: Mykkä

Tanssiteatteri – KokoTeatteri – Helsinki

ESITYKSEN TIEDOT

  • KokoTeatteri
    Hämeentie 3

  • 20. – 21.1.2023

  • Esityksen kesto on avoinna

  • 19 € – 29,50 €

MYKKÄ

Mamia Company

Mykkä on nykytanssiteatteriteos perusteettomien syytösten vaikutuksesta minuuteen, sen hajoamiseen ja eheytymiseen. Teos syntyy liikkeen ja tekstin dialogista ja perustuu näyttelijä Kasperi Nordmanin teksteihin oikeustaistelun ja unettomuuden keskellä. Esitys KokoTeatterissa suomeksi 20.1.2023 ja englanniksi 21.1.2023.

Teos syntyy liikkeen ja tekstin dialogista ja perustuu näyttelijä-ohjaaja Kasperi Nordmanin proosateksteihin, jotka ovat syntyneet Nordmanin henkilökohtaisista kokemuksista repivän oikeustaistelun keskellä, jonka seurauksena hän kärsi unettomuudesta useita vuosia.

Mykkä on henkilö, joka on nimensä mukaisesti mykkä. Mykkä on yksin eristettynä, eikä hän halua/pysty kommunikoida ympäristönsä kanssa muuten kuin liikkeen kautta. Hän herää joka yö ‘suden hetkellä’ ja odottaa unta. Unta, jota ei tule.

Mykkä luo mielikuvitusmaailman kaikesta siitä, mitä ja millaisia ääniä hän kuulee. Äänet Mykän ulko- ja sisäpuolelta muokkaavat hänen sisäisestä maailmastaan maailman, joka limittyy kahden todellisuuden välille; valveen ja unen.

Teosta tukee: TAIKE
Esitys nähdään KokoTeatterissa sekä suomeksi että englanniksi.

Esitys suomeksi 20.1.
Esitys englanniksi 21.1.
Esitykset klo 19

Esitys sisältää vahvoja ääni- ja valotilanteita.

Mamia Company: MUTE

Mute is a contemporary dance theatre performance about the disintegration of oneself, that is caused by unfounded allegations and the healing process that follows. The performance is a dialogue between contemporary dance and spoken word that has its roots in prose and poetry. Performance in English at KokoTeatteri on January 21, 2023.

Texts are by actor-director Kasperi Nordman. They emerged from Nordman’s personal experiences during a grotesque legal battle that created a severe case of insomnia for several years.

A mute is a person who, as the name implies, is mute. Mute is alone and unable to communicate with his/her environment except through movement. He/she wakes up every night in the ‘wolf moment’ and waits for a dream that does not come.

Mute creates a fragmented world of imagination and hallucination in order to escape his/her reality.

The performance is supported by: TAIKE
The performance will be seen at KokoTeatteri in both Finnish and English.

Performance in Finnish 20.1.
Performance in English 21.1.
Performances at 7 p.m.

Tekijät

Tekstit, äänisuunnittelu & ohjaus: Kasperi Nordman
Koreografia & tanssi: Nina Mamia
Pukusuunnittelu: Niina Huovinen
Graafinen suunnittelu: Jarmo Wideman
Kuva: Kasperi Nordman
Teosta tukee: TAIKE

Esitykset

pe 20.1.2023 klo 19.00 (suomeksi)
la 21.1.2023 klo 19.00 (englanniksi)

KokoTeatteri | Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Puh. 050 321 9919, Sähköposti toimisto@kokoteatteri.fi | Liput www.tiketti.fi, puh. 0600 1 1616 ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm) | Ryhmät puh. 050 321 9919 bookings@kokoteatteri.fi | KokoTeatteri.fi