Kiviä taskussa

Komedia – Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri – Rovaniemi

ESITYKSEN TIEDOT

  • Tievasali – Suuri näyttämö
    Jorma Eton tie 8 A, Lappia-talo, Rovaniemi

  • 9.4.2020

  • Kesto noin 2 h 30 min (sis. väliajan)

  • 35 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Kiviä taskussa

HUOM! Loppukevään esitykset peruttu koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi!

Martti Suosalon ja Mika Nuojuan tähdittämä Kiviä taskussa on ilmiö suomalaisella teatterikentällä: Suomen pitkäikäisimmäksi teatteriesitykseksi tituleerattu kahden miehen esitys sai ensi-iltansa vuonna 2002, ja nyt sillä on takanaan yli 233 000 katsojaa ja 700 esitystä. Helsingin kaupunginteatterin vierailuesitys saapuu Rovaniemen Teatteriin neljän vuoden tauon jälkeen.

Tarina alkaa siitä, kun 35-vuotiaat luuserit Charlie (Suosalo) ja Jake (Nuojua) menevät avustajiksi Irlannin maaseudulla kuvattavaan amerikkalaiseen elokuvaan ja joutuvatkin tekemään aivan muuta kuin ennakkoon aavistavat. Kaksikko vaihtaa lennossa roolista toiseen näytellen viittätoista eri roolia ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Kiviä taskussa on traaginen, mutta samalla julmetun hauska. Suosalo ja Nuojua hyppäävät salamannopeasti roolista toiseen vaatteita vaihtamatta. Näyttelijät muuntuvat eri hahmoksi näyttelijäntyöllä: ilmeillä, äänellä, asennoilla, eleillä, olemuksella. Kun Martti Suosalo keimailee Hollywood-kaunottarena, katsoja ei näe yli 50-vuotiasta suomalaista miesnäyttelijää, vaan kauniin filmitähden..

Ohjaaja Pentti Kotkaniemi kuvaa näytelmän olevan tyypillistä näyttelijöiden teatteria: ”Siksi molempien herrojen pitää olla virtuooseja. Onneksi he ovat, ja se on ohjaajan lottovoitto.”

Tekijät

Alkuperäisteos: Marie Jones
Suomennos: Henri Kapulainen
Ohjaus: Pentti Kotkaniemi
Koreografia: Tuovi Rantanen
Lavastus ja puvut: Jyrki Seppä
Äänisuunnittelu: Ari-Pekka Saarikko
Valosuunnittelu: Teppo Saarinen

Rooleissa

Martti Suosalo
Mika Nuojua

Esitys

to 9.4.2020 klo 19.00 PERUTTU!

Liput

35 €

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri | Jorma Eton tie 8 a, 96100 Rovaniemi | Varauspalvelu 0400 282 484 teatteri(at)rovaniementeatteri.fi, avoinna ma klo 10 – 15 ja ti – pe klo 10 – 17 ja la klo 11 – 13| Lippukauppa: Lappia-talon ala-aulassa palvelee ti – pe kl 13 – 17 ja la klo 11 – 13, sekä tunnin ajan ennen näytösten alkua | Liput verkkokaupasta | Rovaniementeatteri.fi

Rovaniemen Teatteri eli Lapin Alueteatteri on Suomen pohjoisin ammattiteatteri.