Ekata Theatre: Aika meidän tullut on

Draama – KokoTeatteri – Helsinki

ESITYKSEN TIEDOT

  • KokoTeatteri
    Hämeentie 3

  • 2. – 10.2.2021 Peruttu

  • Esityksen kesto on avoinna

  • 19 € – 29,50 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Ekata Theatre: Aika meidän tullut on

Helmikuun alun esityksille etsitään uusia esityspäiviä.

Aika meidän tullut on
fyysinen teatteriesitys jalkapallosta ja turvapaikkapolitiikasta

Suomi tekee historiaa ja vuosien odotus palkitaan, kun Suomi selviytyy jalkapallon EM-kilpailuihin. Torilla sinivalkoisissaan juhlii yksi, jonka odotusta ei ole palkittu. Hän on osa 2015 Suomeen tullutta turvapaikanhakijoiden joukkoa, joiden turvapaikkaprosessi on venynyt viisivuotiseksi piinaksi.

Juhlahumun keskellä toisensa kohtaavat kaksi tuntematonta ihmistä, joiden välille kehkeytyy ystävyys. Osin ilman sanoja purkautuu tarina äänettömästä jomotuksesta, kun on tuomittu paitsioon.

Compliciten ja Isango Ensemblen tyyliin verrattu ohjaaja ja lingvisti Erika Eva purkaa eriarvoisuuden ja epäoikeudenmukaisen odotuksen teemoja auki dynaamisella fyysisellä ohjauksellaan. Näytelmässä puhutaan muun muassa arabiaa ja suomea.

Tekijät

Ohjaaja & koreografi: Erika Eva
Näyttelijät: Al-juburi Farqad & Jalal Hajali
Äänisuunnittelija: Xavier Velastín
Dramaturgi: Saaramaria Kuittinen
Yhteistuotanto: Ekata Theatre ja KokoTeatteri

Esityksen suojelijat: Eva Biaudet & Irja Askola

Ekata Theatre

Ekata Theatre on Lontoossa ja Helsingissä toimiva teatterikollektiivi, joka reagoi yhteiskunnallisiin asioihin nopeasti ja kertoo rajoja ylittäviä tarinoita monikielisesti. Ekatan arvoja ovat yhteys, monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus. Ekata Theatren edellinen esitys oli Saaramaria Kuittisen ohjaama Voltti asfaltilla yhteistuotantona Valtimonteatterin kanssa syksyllä 2019.

Ohjaaja Erika Eva kertoo esityksen syntyyn vaikuttavista tekijöistä:

Aika meidän tullut on -esitys on jatkoa viime vuonna ohjaamalleni esitykselle Turvallisin ja onnellisin maa, joka kertoi paperittomista. Olen ollut shokissa siitä, miten monella tavalla turvapaikanhakijoiden oikeuksia on poljettu viime vuosina. 2015 vuoden jälkeen tapahtuneilla lakimuutoksilla heikennettiin turvaa hakevien oikeusturvaa ja moni sinä vuonna tullut ei ole vieläkään saanut päätöstä turvapaikka-anomukseensa. Haluan esityksellä kuvata, millaista se odotus on. Millaista on olla vain puoleksi mukana yhteiskunnassa ja millaista on kun ei tiedä, milloin piina päättyy? Olen erikoistunut fyysiseen teatteriin ja koen sen olevan mahtava keino ylittää kielimuuri, sillä fyysinen kieli on universaali. Ohjaan näytelmän devising-tekniikoita käyttäen ja näytelmä perustuu turvapaikanhakijoiden omiin kokemuksiin pitkäksi venyneestä turvapaikkaprosessista.

Katso myös

Ohjaaja Erika Evan kotisivut

Esitykset

ti 2.2.2021 klo 19.00 PERUTTU
ke 3.2.2021 klo 19.00 PERUTTU
pe 5.2.2021 klo 19.00 PERUTTU
ti 9.2.2021 klo 19.00 PERUTTU
ke 10.2.2021 klo 19.00 PERUTTU

KokoTeatteri | Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Puh. 050 321 9919, Sähköposti toimisto@kokoteatteri.fi | Liput www.tiketti.fi, puh. 0600 1 1616 ma–su 9–21 (1,78 € / min. + pvm) | Ryhmät puh. 050 321 9919 bookings@kokoteatteri.fi | KokoTeatteri.fi