Dostojevskin idiootti

Draama – Tampereen Teatteri – Tampere

ESITYKSEN TIEDOT

  • Frenckell-näyttämö
    Frenckellinaukio 2

  • 2. – 6.5.2022

  • Noin 1 h (ei väliaikaa)

  • 15 €

OSTA LIPUT
JAA FACEBOOKISSA

Dostojevskin idiootti

Tampereen Liikkuva Näyttämö esittää

Dostojevskin Idiootti on teatteriesitys kolmelle näyttelijälle. Esitys sisältää rutkasti musiikkia, suuria tunteita ja lämmintä huumoria. Se on tehty esitettäväksi tilassa kuin tilassa.

Esityksessä katsotaan ihmistä ja ihmisten välisiä suhteita Venäjälle palaavan ruhtinas Myškinin silmin. Ruhtinas palaa Pietarin seurapiireihin vilpittömänä ja hyväsydämisenä vailla maallista omaisuutta. Seurapiirit ottavat Myškinin vastaan kummeksuen nähden ruhtinaan kummallisena, lapsenomaisena, mutta vastustamattoman ihastuttavana höpsönä. Lopulta Myškinin puhtauden viettelemät seurapiiriläiset sekä seurapiirien huomiosta myrkyttynyt Myškin päätyvät umpikujaan, jossa tervettä ei erota sairaasta ja kohtalokkailta teoilta ei voida välttyä.

Näytelmä kertoo elämän innon ja rakkauden tukahtumisesta. Samalla se on kunnianosoitus niille, jotka kaikesta huolimatta ovat nuo ominaisuudet itsessään kyenneet säilyttämään tai löytäneet ne elämäänsä uudelleen. Pyyteetön hyväsydämisyys ja empatia toisia kohtaan ovat aikamme kapinaa!

Tampereen Liikkuvasta Näyttämö

Tampereen Liikkuvan Näyttämön esitys Dostojevskin Idiootti lähtee jälleen kiertämään niiden ihmisten luo, jotka eivät omavoimaisesti teatteriin pääse. Esityskiertue toteutetaan Tampereen Teatterin (TT) ja Tampereen Työväen Teatterin (TTT) yhteistyönä.

Dostojevskin Idiootti kiersi vuonna 2019 tamperelaisten ikäihmisten luona ja sai sekä asiakkailta että medialta erittäin lämpimän vastaanoton. Nyt esitys saa uusintaensi-iltansa TT:n Frenckell-näyttämöllä, jonka jälkeen esitys lähtee 15 näytöksen kiertueelle.

Tekijät

Perustuu Fjodr Dostojevskin samannimiseen romaaniin
Dramatisointi Antti Tiensuu
Ohjaus Työryhmä
Kuva Kari Sunnari

Rooleissa

Antti Tiensuu, Riikka Papunen, Jari Leppänen

Toukokuu

ma 2.5.2022 klo 19.00
pe 6.5.2022 klo 19.00

Osta liput

Tampereen Teatteri | Keskustori 2, 33100 Tampere, p. 010 346 2111 | tampereenteatteri.fi

Liput | Kulttuurimyymälä Aplodi puh. 010 346 2500, avoinna ma – la klo 10 – 18 | Yritys- ja Ryhmämyynti puh. 010 346 2400, myyntipalvelu@tampereenteatteri.fi, avoinna ma-pe klo 9 – 16 | Lippupiste p. 0600 900 900 (2€/alk.min+mpm/pvm)